banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Şoförun Urfa'daki ailesi yetkililerden yardım bekliyor

Türkiye ile Irak Kürdistan'ı arasında nakliyecilik yapan Halil Çiftçi’den (35) 50 gündür haber alınamıyor. Sahibi olduğu kamyonuyla nakliyecilik yapan Çiftçi ile beraber 2 Urfalı ve 2 Mardinli şoförün de alıkonulduğu ifade edildi.

Ağabeyinin ailesinin perişan bir durumda olduğunu ifade eden kardeş Hasan Çiftçi, "Ağabeyimin kamyonu var, sürekli Irak' a gider gelirdi. Ama bu sefer uzun zamandır kendisinden haber alamıyoruz. Ağabeyim 60 gün önce evden çıktı ve en son 50 gün önce telefonla görüştük. Bize 'Irak yönetiminin elinde olduklarını birkaç gün sonra bırakılacaklarını' söyledi. Ağabeyimle beraber 5 şoför daha tutuklanmış. Bizim aldığımız bilgilere göre bunlar Irak Kürdistan’ı vizesiyle Irak bölgesine geçmişler. Bir adam onları yük almaları için Irak bölgesine götürmüş, hatta onlara kefil olacağını bile söylemiş. Ama maalesef bırakmıyorlar. İşin tuhaf tarafı şu Ağabeyimle beraber yakalananların hepsi ailelerine aynı şeyi söylemişler, bu da acaba birileri bunlara zorla aynı şeyleri mi söyletmiş?" diye konuştu.

Yetkililere başvurduklarını ancak bir cevap alamadıklarını söyleyen kardeş Çiftçi, " Aile olarak Şanlıurfalı milletvekillerine, İçişleri Bakanlığına, Valiliğe, Belediye Başkanlığı'na söyledik. Ama şu ana kadar kimseden bize bir dönüş yapılmadı. Yetkililerden bize yardımcı olmalarını istiyorum." diye çağrı bulundu. (Osman Gülebak-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.