banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Balıklıgöl Tomas Wiesner

ŞNT yardımı utandırıyor

Başbakanlık Şartlı Nakit (ŞNT) yardımı kapsamında sağlık-eğitim yardımı almak için dün PTT şubesine akın eden dar gelirli aileler izdihama neden oldu. Yardımda izdiham nedeniyle ezilme tehlikesi geçiren küçük bir çocuk gözyaşlarına boğuldu.

 

PTT'nin arka bahçesine kadar uzanan kuyrukta bekleyen kadınlardan bazıları öğrenci yardımı almak için sabahın erken saatinde geldiklerini söyledi. Şanlıurfa'da dağıtılan eğitim yardımını almak için sıraya giren birçok kadın, manzaranın her zaman yaşandığını söyledi. Zaman zaman tartışmaların yaşandığı kuyrukta bekleyenler, görevliler tarafından sık sık uyarıldı. GAP’ın başkenti Şanlıurfa’da yaşanan yoksulluk manzarasının en biraz örneği olan olayda vatandaşlar “Para adrese gönderilse bizde gelip bu eziyeti çekmesek daha iyi olmaz mıydı” diyerek tepki gösterdiler.

Şahin Öznur / Sembol

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.