banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Paylaşan Eller Şanlıurfa Kültür ve Turizm Yolu

Siyer Vakfı, Hicrî 1437 Yılını

Siyer alanında yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren Siyer Vakfı, 2016 yılını Kur’an yılı ilan etti. Bu kapsamda yurt içinde ve yurt dışında birçok sosyal, kültürel ve eğitim faaliyetlerinin hazırlığını tamamlayan Siyer Vakfı, Haliç Kongre Merkezi’nde programlarının tanıtımlarını gerçekleştirdi. Programa çok sayıda yazar, STK temsilcileri ve halk katıldı. İlginin yoğun olduğu programda salonun tamamının dolduğu gözlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, vakfın bu yıl "Ahlakı Kur'an, Davası Furkan" Projesi kapsamında düzenleyeceği etkinlikler tanıtıldı.

Siyer Vakfı’nın Kur’an Yılı’nda Gerçekleştireceği Etkinliklerden Bazıları:

Siyer Vakfı, ‘‘Ahlakı Kur’ân, Davası Furkan’’ olan, Hz. Peygamber’in  (sas) rehberliği ve O’nun eşsiz talebeleri olan sahâbe neslinin arkadaşlığında, gerek Türkiye'de, gerek yurt dışında bilinç ve şuur adına bir seferberlik başlatıyor.

Kur’an yılı boyunca, Siyer Vakfı’nın kurucusu olan Muhammed Emin Yıldırım yoğun bir mesai harcayarak, her biri birbirinden önemli konuların gündeme getirileceği programlara imza atacak.

Anadolu’nun sekiz büyük şehrinde, ‘‘Yaşayan Kur’ân: Hz. Peygamber’’ başlığıyla, Kur’an’ın rehberliğinden ümmet olmanın hukuku yeniden gözden geçirilip, Kur’an’ın anlattığı Resulullah (sas) ile tanıştırmaya çalışılacak…

Üniversite Gençlerine Özel Program 

Sekiz farklı üniversitede ‘‘Vahyin Yetiştirdiği Gençler’’ adı altında, Kur’ân’la yoğrulan ve ideal kulluk çizgisini yakalayan sahabenin genç simalarının anlatılacağı programlar tertip edilecek.

‘Kur’ân’ın Yiğitleri’’ üst başlığı ile Peygamber Mektebi’nin en gözde talebeleri, talim ve terbiye adına Avrupa’nın sekiz önemli noktasında salon programlarıyla gündeme getirilip anlatılacak. Avusturya Viyana’da ‘Mus’ab b. Umeyr’ ile başlayacak olan program, Almanya’da, ‘Kur’ân’ın Sevdalısı Abdullah b. Mes’ûd’ ile sona erecek.

Konular Kur’an’a Atıfla Belirlendi

İstanbul Siyer Vakfı merkez binasında, ‘‘Kur’ân Şahitleri’’ üst başlığıyla, son vahyin ilk muhatapları olan sahâbe neslinin Kur’an anlayışı anlatılacak.

Ekim ayında başlayıp Mayıs ayında tamamlanacak olan Muhteşem Ahlak derslerinde, Muhammed Emin Yıldırım’ın anlatımı ile buram buram Asr-ı Saadet kokan, Peygamber Efendimiz’in  güzel örnekliği daha iyi anlaşılması amaçlanıyor.

Kur’ân Coğrafyası Mekke

Kur’ân Yılı çalışmaları sadece bunlarla sınırlı değil. Siyer Vakfı bir yıl boyunca daha birçok sosyal ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacak.

23 derslik Siyer Mektebi’nde alanında uzman hocalarla ‘Kur’ân Coğrafyası Mekke’ başlığında, Hz. Peygamber’in 13 yıllık Mekke dönemini en ince ayrıntılarına kadar yeniden yaşatılmaya çalışılacak.

Kur’ân Medresesi ile zihinlerde soru işareti bırakan 14 farklı konuya ‘Vahyin Gölgesinde’ 14 farklı hoca ile ışık tutacak...

Vakfın ilim ve kardeşlik temelinde oluşturmaya çalıştığı Suffa Meclisleri, bu yıl Kur’ân Yılı’na özel bir müfredat ile yürüyüşüne devam edecek.... Dünyanın dört bir tarafında kurulacak olan bu meclislerde, Kur’an başlığı ile hazırlanan 32 farklı dersle ilim yolcuları farklı iklimler yaşamaya/yaşatılmaya çalışılacak...

Kur’an Yılı boyunca yapılacak tüm çalışmalar için detaylı bilgilere Siyer Vakfı’nın internet sitesinden ulaşılabilir.  (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.