banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Diyarbakır’a gelerek bir dizi ziyaretlerde bulunan İçişleri Bakanı Efkan Ala, bugün öğle saatlerinde Diyarbakır Valiliğini ziyaret etti. Valilikte basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ala, yaşanan çatışmaların halk üzerinde oluşturduğu tahribata değinerek, halkın temsilciliğini üstlenenleri sorumluluklarını yerine getirmeye çağırdı.

El birliği dururken olayların çıkarılmasına anlam veremediğini belirten İçişleri Bakanı Ala, PKK’lilerin halktan yüz bulduğuna dikkat çekerek, yüz bulmamaları halinde bu olayları yapanların durmak zorunda kalacaklarına dikkat çekti.

Başta Sur olmak üzere diğer ilçelerdeki eziyetlere en başta oy alarak halkı temsil yetkisi kazananların karşı durması gerektiğini ifade eden Ala, kendilerinin de görevlerini yerine getireceğini söyledi.

‘O çocuklar okuyup milletvekilleri ve belediye başkanları olacak’

Huzurun sağlanması için çalıştıklarını ifade eden Ala, bu konuda bir takım toplantılar yapacaklarını ve her türlü imkanı seferber edeceğini duyurdu.

Sokağa çıkma yasağının sivillerin canına bir zarar gelmemesi için konulduğunu belirten Ala, “Ne polis ne de sivil vatandaşın kılına zarar gelmesin. O çocukları götürüp terörist yapmasınlar. O çocuklar Türkiye’nin geleceği için çalışsın. O çocuklar okuyup yöneticiler olacaklar. Yarın milletvekilleri olacak. O çocuk yarın belediye başkanı olacak. Neden hendeğe gömüyorsunuz onun geleceğini.” diye tepki gösterdi.

‘Teröristlere asla izin verilmeyecektir’

Türkiye’nin bütün meseleleri konuşabilecek bir standartta sahip olduğunun altını çizen Ala daha sonra,  “Bu nedenle teröristlere asla izin verilmeyecektir. Dünyaya nam salmış olan Diyarbakır, bu durumdan daha iyilerine layık. Türkiye’nin önündeki engeller birer birer milletin iradesi ile kalkacaktır. Bu tür engelleri çok denediler. Hepsi de kaldırıldı. Ekonomimizi geliştirmenin ve sorunlarımızı çözmenin en maliyetsiz ve en iyi yolu, meseleleri siyaseten ele almaktır. Meseleleri milletin isteği doğrultusunda çözmektir.” ifadelerini kullandı.

“Siyasi temsil yetkisini almış hiç kimse terör örgütünden talimat alamaz”

Siyasi sorumluluk üstlenmiş ve siyasi temsil yetkisini almış hiç kimsenin halk dışında hiçbir otoriteden ya da terör örgütünden talimat alamayacağına vurgu yapan Ala son olarak, “Siyasi mekanizmaların adresi vatandaşımızdır. Bu yolun güçlendirilmesi gerekiyor. Teröre karşı topyekün durulursa, inanın çok az maliyetle çok şeyi başarabiliriz. Burası El Cezeri’nin, Cahit Sıtkı Tarancı’nın ve Ali Emiri’nin memleketidir.” Şeklinde açıklamada bulundu.

Ala basın mensuplarına yaptığı açıklamadan sonra STK temsilcileri ile bir araya geldi. (M. Sıddık Bilge – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.