banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Sanlıurfa

'Sivillerin hedef alınması ağır bir insanlık suçudur'

Rusya’ya ait savaş uçaklarının Şam kırsalında muhaliflerin kontrolünde bulunan Duma’ya yönelik düzenlediği hava saldırısında bir okulu hedef almasıyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Ak Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, “Sivillerin hedef alınması ağır bir insanlık suçudur” dedi.

Rusya’nın 30 Eylül’den bu yana Suriye’de hava saldırısı düzenlendiğinin altını çizen Birkan, yerleşim yerlerine düzenlenen saldırıların kurbanları arasında çok sayıda çocuğun bulunduğunu söyledi.

Suriye’de masum halkın büyük bir zulümle karşı karşıya olduğunu ifade eden Birkan, “Rusya’nın savaş uçaklarıyla, rejim güçlerinin de karadan füze ve havan toplarıyla yaptıkları bombardımanlar, sivillere karşı yaygın ve sistematik bir saldırının parçasıdır. Burada hemen tüm toplumların savaşın olağanüstü koşullarında bile çiğnenmesini suç saydığı yasalar hiçe sayılmaktadır. Bugün Suriye’de masum sivil halk, görülmemiş bir zulümle karşı karşıyadır. ” diye konuştu.

“DEAŞ sadece bir kılıf”

Rusya’nın Esed rejiminin düşmesini önlemek için sürece doğrudan dâhil olduğunu belirten Birkan, “Rusya sözde terörle mücadele adına savaş uçaklarını bölgeye göndermiş ve bombardımana başlamıştır. Ancak şu ana kadar DEAŞ’a yönelik ciddi bir saldırı düzenlememiş, daha çok Türkmen köylerini ve muhalif bölgelerdeki sivilleri hedef almıştır. DEAŞ’ı vurma bahanesiyle masum sivillerin üzerine bomba yağdırılmasını asla kabul etmiyoruz. DEAŞ diyerek okulları vuranlar, çocukları katledenler insanlık vicdanında mahkûmdur.” ifadelerini kullandı.

“Uluslararası toplum devreye girmeli”

Şam’ın Doğu Guta bölgesinde muhaliflerin denetimindeki Duma ilçesinde bir okulun da hedef alındığı saldırıların insanlık vicdanın titreten bir hadise olduğunun altını çizen Birkan, son olarak şunları söyledi: “Burada savaş koşullarında dahi geçerliliğini yitirmeyen ilkeler çiğnenmiştir. Uluslararası hukukun ayaklar altına alınması karşısında başta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi olmak üzere bütün uluslararası toplum katliamın durdurulması için harekete geçmelidir.” (Zeki Aras –İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.