banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Siverek’teki elektrik kesintiler hırsızlık patlamasına neden oldu

 Ayhan Türkiye Büyük Millet Meclisine verdiği soru önergesinde; Siverek Kaymakamlığının ve ilçe Emniyet Müdürlüğünün kesintilerden dolayı ilçe güvenliğinin sağlanamadığına dair Şanlıurfa Valiliğine başvurduğu iddiaları doğru mudur?” diye sordu.

ilçe tamamıyla karanlığa gömüldüğünden hırsızlık olaylarında artış yaşandığı, bundan dolayı esnafın özellikle de kuyumcuların işyerlerinde nöbet tutma zorunda kaldıkları iddiaları doğru mudur? Diye soran İbrahim Ayhan, soru önergesinde şunları dile getirdi:
GAP’ın başkenti olarak addedilen Şanlıurfa ilimizde yılın 12 ayı yaşanan elektrik kesintileri sorunu devam etmektedir. Hem de Türkiye’deki hidroelektrik santrallerinde üretilen elektrik’in yüzde yirmisini tek başına karşılayabilen hidroelektrik Atatürk Barajının yanında olmasına rağmen son günlerde özellikle de Siverek ilçemizde yaşanan elektrik kesintileri esnafı, vatandaşı canından bezdirmiş durumdadır. İlçedeki küçük ölçekli işletmelerin işleri durma noktasına gelmiştir.
DEDAŞ’ın ilçede keyfi bir şekilde elektrik kesintisi uyguladığı çokça dile getirilmektedir. Bu iddialar üzerine Siverek belediye başkanı, belediye meclis üyeleri, Siverek barosu son olarak ta mahalle muhtarları DEDAŞ’ın bu keyfi tutumundan dolayı Siverek Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuşlardır. Bu suç duyurusu ilçedeki elektrik kesintilerinin ortaya çıkardığı mağduriyeti ve işin vahametini gözler önüne sermektedir.


Bu bağlamda;
1- Siverek ilçe merkezinde günde kaç saat elektrik kesintisi yaşanmaktadır? Bu kesintiler hangi saat dilimlerinde gerçekleşmektedir?
2- Siverek ilçemize bağlı köylerde günde kaç saat elektrik kesintisi yaşanmaktadır? Bu kesintiler hangi saat dilimlerinde gerçekleşmektedir?
3- Siverek ilçemizde DEDAŞ tarafından elektrik arızalarının giderilmediği, ayrıca uzun süreli kesintiler dışında ortalama 20 defa kısa süreli elektriklerin kesildiği iddiaları doğru mudur?
4- Geceleri Siverek ilçe merkezinde yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı ilçe tamamıyla karanlığa gömüldüğünden hırsızlık olaylarında artış yaşandığı, bundan dolayı esnafın özellikle de kuyumcuların işyerlerinde nöbet tutma zorunda kaldıkları iddiaları doğru mudur?
5- Siverek Kaymakamlığının ve ilçe Emniyet Müdürlüğünün kesintilerden dolayı ilçe güvenliğinin sağlanamadığına dair Şanlıurfa Valiliğine başvurduğu iddiaları doğru mudur?
6- İlçede yaşanan elektrik kesintilerinde DEDAŞ’ın sorumluluğu var mıdır? Şayet var ise buna ilişkin bir girişiminiz olmuş mudur?
7- Bakanlık olarak DEAŞ yetkilileri, ilçede bulunan kurum ve kuruluş temsilcileriyle bir araya gelerek sorunun çözümüne dair bir girişiminiz olacak mıdır?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.