banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Haliliye Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Eyyübiye

Siverek'te veliler tam gün eğitime isyan edip yol kapattı

Her yıl olduğu gibi Türkiye yeni eğitim ve öğretim yılına sorunlarla girdi. Şanlıurfa’nın Siverek ilçesin Mehmetçik İlkokulu önünde toplanan öğrenci velileri, Mehmetçik İlkokulunda uygulanan tam gün (Normal) eğitim uygulamasını protesto etmek amacıyla Siverek- Diyarbakır Karayolunu yaklaşık yarım saat trafiğe kapattı.

Polisin ikna etmesi ile yolu açan veliler okula giderek çocuklarını dersten çıkardı. Tam gün eğitim sistemi ile birlikte hem kendilerinin hem de öğrencilerinin mağdur olduklarını ileri süren veliler, daha sonra çocukları ile birlikte Siverek Kaymakamı Hamza Erkal ile görüşmek amacıyla Kaymakamlık binasına geçti.

Siverek Kaymakamlığı toplantı salonunda veliler ile görüşen Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, tam gün eğitimi savunarak, “Böyle bir talep beni şaşırttı. Dünyanın her yerinde tam gün eğitime geçilmek istenirken, biz tersine dönmek istiyoruz” dedi

Öğrenci velileri ise öğrencilerin günde iki kez okula gitmesinin zorluğunu dile getirerek tam gün eğitim ile birlikte sınıflardaki mevcudun 40’a yükseldiğinden dert yandı.

Bazı öğrenci velileri ise bu sistemden dolayı çocuklarının okuldan bıktıklarını ifade ettiler.

Siverek Kaymakamı ile görüşen veliler, okullarında ikili eğitim için bir anket düzenlenmesini istedi. Veliler daha sonra sessiz bir şekilde ayrıldı. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.