banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Siverek'te Seyir Halindeki Otobüsü Alev Aldı

Siverek- Diyarbakır Karayolunun 13. Kilometresinde, Batman istikametinden Şanlıurfa istikametine doğru giden 72 DC 172 plakalı yolcu otobüsünün motor kısmında çıkan yangında otobüs kullanılamaz hale geldi.
Aracı yol kenarına çeken sürücü yolcuları tahliye etti. Yolcu otobüsündeki yolcular panikle araçtan inerken, aracın motor kısmında çıkan yangın bir anda otobüsün bagaj ve diğer kısımlarına sıçradı. Bazı yolcular bagajdaki eşyalarını kendi imkânları ile kurtarırken, bazı eşyalar yanan otobüsten çıkarılamadı.

 Otobüs sürücüsü yolcuları tahliye ettikten sonra yangını itfaiye ekiplerine bildirildi. Olay yerine itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri intikal etti. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri söndürme çalışmalarına başladı. Yaklaşık olarak yarım saat süren söndürme çalışmaları sonucunda yangın kontrol altına alındı. 

Yangın sonrasında otobüs kullanılamaz hale geldi. Yangında dumandan etkilenen otobüs sürücüsü olay yerinde hazır olarak bekleyen ambulansa alınarak tedavi altına alındı. Jandarma ekipleri söndürme çalışmaları esnasında güvenlik önlemi alırken, Şanlıurfa-Diyarbakır karayolu bir saat boyunca tek taraflı olarak trafiğe kapatıldı. Yangının kontrol altına alınmasının ardından trafik akışı tekrar sağlandı.

Yangın sonucunda can kaybı yaşanmazken, araç tamamen yanarak kullanılamaz hale gelirken, otobüste bulunan çeşitli eşyalar yandı. Yolcular ise yangın yerine gelen başka bir otobüs ile Siverek yolcu terminaline götürüldü. Yangın otobüsün motor kısmında çıktığı tahmin edilirken, olay ile ilgili soruşturma başlatıldı.

 

Haber: Siverekgenclik.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.