banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Gaziantep Sanlıurfa Haber Martin Vitik HAMEDO

Siverek'te ölüm yoluna önlem alınacak

Siverek ilçesinde şehrin göbeğinden geçen Şanlıurfa- Diyarbakır karayolu ile Siverek- Çermik karayolunda yaşanan ölüm olaylarına dikkat çekmek için ajansımız tarafından yapılan “Siverekliler ölüm yoluna EDS istiyor” haberi yetkilileri harekete geçirdi.

İlke Haber Ajansı (İLKHA) Siverek muhabiri Abdurahman Uğurlu’yu telefon ile arayan Karayolları 91. Şube Şefi Müslüm Karacan, karayolunda ölüm olaylarının önüne geçmek amacıyla Siverek, Şanlıurfa- Diyarbakır karayolunun şehir giriş ve çıkışlarına radar ve ışıklı led uyarı levhaları yerleştireceklerini, bu şekilde şehir içindeki hız oranını düşüreceklerini söyledi.

Siverek- Çermik yolunda da çalışma yapacaklarını ifade eden Karaca, EDS sisteminin maliyetli olduğunu belirtmekle birlikte yapacakları uygulama ile şehir merkezine giren araçların daha dikkatli olacaklarını kaydetti.

Şirinkuyu Mahalle Muhtarı Şeyhmus Çelik ise karayollarının yeni uygulamasının olumlu ama yetersiz olduğuna vurgu yaparak EDS uygulamasının bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Hilvan’da EDS sisteminin kurulmasının ardından şehir merkezinde kaza olmadığına dikkat çeken Çelik, “Yetkililerin öncelikli amacı insan ise insan hayatının korunması için ölüm yolunda bir an önce EDS çalışması başlatmalıdır.”dedi. (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.