banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

Siverek'te Miraç Kandili ihya edildi

Siverek İlçesinde, Siverek Müftülüğü ve çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen programlar ile Miraç Kandili ihya edildi.

 

Siverek Müftülüğü tarafından şehir merkezinde bulunan başta Şeyh Abdulkadir Geylani, Ulu Camii, Sulu Camii, Nedim Çobanoğlu Camii, Hz. Eyüp Cami olmak üzere tüm camilerde, yatsı namazının ardından mevlidi şerif okutuldu.

 

İlçenin Ayvanat Mahallesi'nde bulunan Şeyh Abdulkadir Geylani Camiinde yatsı namazının ardından mevlidi şerif okundu. İlahilerin okunduğu program sonunda Siverek Müftüsü Ahmet Hilmi Yazar tarafından dua okundu.

 

Programın sonunda İLKHA mikrofonlarına konuşan Siverek Müftüsü Ahmet Hilmi Yazar şu ifadeleri kullandı, “Bu gece kandil gecesiydi. Miraç kandilini en güzel şekilde ihya etmeye çalıştık. Siverek’teki hemen hemen bütün camilerimizde mevlidi şerif, vaaz, güzel ilahi programları oldu. Siverek halkının buradan tekrar miraç kandilini tebrik ediyorum. Cenabı Hakkın bizleri bu gibi mübarek gecelere tekrar tekrar kavuşturmasını ve bu geceleri en güzel şekilde değerlendirmeyi hepimize nasip eylesin. Bu gece özellikle Soma’da vefat eden, Bosna Hersek’te selden dolayı şehit düşen kardeşlerimizin, Mısır, Suriye ve Filistin’de şehit düşen kardeşlerimizin ruhlarına bağışladık, Allah’u Teala onların mekanlarını cennet eylesin inşallah”

 

Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen Miraç Kandili programında, Eğitimci Mehmet Turan tarafından günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapıldı. Tüm dünya Müslümanlar için yapılan duanın ardından tesbih namazı kılındı.

 

Siverek Hayrat Vakfı ve diğer sivil toplum kuruluşları tarafından Miraç kandili münasebetiyle çeşitli programlar düzenlendi.(Abdurahman Uğurlu/İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.