banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Urfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Siverek'te camiler doldu taştı

ŞANLIURFA - Siverek ilçesinde güneşin ilk ışıkları ile birlikte halk camilere akın etti. Bayram namazını kılmak için Şeyh Abdulkadir Geylani Camisine giden halk cami içerisinde yer bulamayancı cami avlusu ve bahçesinde bayram namazını kıldı.

Bayram namazından önce cami görevlisi tarafından bayram vaazı okundu. Vaazın sonunda cami hocası tarafından bayram namazının nasıl kılınacağı hakkında cemaate bilgi verildi.

Saatler 06.59’u göstermesiyle birlikte iki rekât Kurban Bayram Namazı kılınarak ardından “Teşrik Tekbirleri” getirildi. Bayram hutbesinde ise Kurban Bayramının önemine değinilerek, kurban kesilirken dikkat edilmesi gereken hususlar, komşu- akraba ziyareti ve yardımlaşmanın önemine vurgu yapıldı. Hutbe sonunda ise zulüm altında olan Müslümanlar için topluca dua edildi.

Yapılan duanın ardından halk cami avlusunda bayramlaşarak mezarlıklara akın etti. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.