banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin MHP

Siverek'te bir günde 2 intihar vakası

Siverek ilçesinde son zamanlarda artış gösteren intihar olayları toplumu tedirgin ediyor. Son 1 hafta içerisinde Siverek’te yaşanan 4 intihar girişiminden ikisinin ölümle sonuçlandığı bildirildi.

Ölümle sonuçlanan intihar olaylarının ilki, Şirinkuyu Mahallesi’nde yaşandı. Şirinkuyu Mahallesi'nde oturan S.Ç (18) isimli gencin, iki katlı evlerinin, birinci katında, iple kendini tavana asarak intihar ettiği öne sürüldü.

İkinci intihar vakasında ise Hasan Çelebi Mahallesi'nde ikamet eden ve taksicilik yapan İ.Y.’nın (55), evde kimsenin olmadığı bir sırada iple kendini tavana asarak intihar ettiği iddia edildi.

Bunların dışında, son 1 hafta içerisinde yaşanan 2 intihar girişimin ise polis ve çevredekiler tarafından önlendiği öğrenildi.

Siverek’te faaliyet yürüten STK’lar, yaşanan intihar olaylarının toplumdaki manevi boşluktan meydana geldiğini savundu.

Siverek İkra-Der Başkanı Mühiddin Akay yaptığı açıklamada, “Maalesef toplumumuzda çok ciddi manada manevi boşluk var. İnsanlar başlarına gelen en küçük bir sıkıntıda kurtuluş yolu olarak intiharı seçebiliyor. İnsanlara intiharın hem dünyevi, hem de uhrevi zararları anlatılmalıdır. Siverek’te başta cami görevlileri olmak üzere, dini duyarlılığa sahip tüm STK’ları, bu konuda duyarlı davranmasını bekliyoruz” dedi.

Siverek Müftüsü Ahmet Hilmi Yazar ise yaşanan intihar olaylarından çok üzüntü duyduğunu belirterek, haftaya Cuma günü, Cuma hutbelerinde bu konuya parmak basacaklarını söyledi.   (Abdurrahman Uğurlu-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.