banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

Siverekli polis o saniyeleri anlattı

Taksimi kana bulayan saldırıda katliamı engelleyen polis memuru Halil Keskinbıçak, patlamayla başından, göğsünden ve kolundan yaralandı. Canlı bombayla göz göze gelen kahraman polis o anda yaşananları anlattı

Halil Keskinbıçak. 27 yaşında polis memuru. Şanlıurfa/Siverekli,  Taksimi kana bulayan facianın büyümesini önleyen kahraman, dehşet anını anlattı: Güneş gözlüklü, çantalı kişi şüpheli tavırlarıyla dikkatimi çekti. Yerden su şişesini alır gibi yapıp eğilince belindeki kabloları gördüm. Silahıma sarıldım. Göz göze geldik ve titremeye başladı. Elindeki cola kutusunu yere atıp bombayı patlattı

Yer, İstanbulun göbeği Taksim Meydanı. Tarih 31 Ekim 2010. Ve Türkiye, saat 10.38de patlayan canlı bombayla güne başladı. Vedat Acarın düzenlediği intihar eyleminde, 15i polis toplam 32 kişi yaralandı. İşte onlardan biri de saldırganı son anda fark ederek facianın büyümesini önleyen polis memuru Halil Keskinbıçaktı. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli 27 yaşındaki Keskinbıçak, patlamada başından, göğsünden ve kolundan yaralandı. Şişli Etfal Hastanesinde dün bir ameliyat daha geçiren polis memuru, hızla iyileşiyor.
Keskinbıçak, dün bıçak altına yatmadan önce ağabeyi Mehmet Keskinbıçaka, canlı bombayla göz göze geldiği o anı anlattı. İşte kahraman polisin ağzından ağabeyine anlattığı kanlı pazar:


TİTREMEYE BAŞLADI

-  Çevik Kuvvet otobüsünde otururken arkadaşım aradı. Rahat konuşabilmek için otobüsün kapısına yöneldim. Bu sırada, otobüse doğru yaklaşan güneş gözlüklü, çantalı kişi dikkatimi çekti. Hareketlerinden şüphelendim. Telefonla konuşmaya devam ederken, şahsın davranışlarını ve yüz ifadesini izlemeye başladım. Tedirgin davranışları, şüphemi daha da artırdı.

- Telefonu kapatıp, üzerine bakmak için yerden su şişesini alır gibi yaparak eğildim. Belinden sarkan kabloları fark ettim. Canlı bomba olduğunu anladım. Hemen silahıma sarıldım ve müdahale etmek için hamle yaptım. Göz göze geldik, o anda titremeye başladı. Her şey saniyeden bile kısa sürdü. Silahımı çekeceğimi anlayınca elindeki kola kutusunu yere attı, gözlerini kapattı. Silahımı çekmeme fırsat bırakmadan bombayı patlattı.

Halil Keskinbıçakın tedavisi sürüyor

- Siverekli ve Kürt kökenli ailenin 6 çocuğundan biri olan Halil Keskinbıçakın hayatını, 2004 yılında atlattığı ağır bronşit hastalığının kurtardığı ortaya çıktı. Zira geçirdiği hastalık nedeniyle Keskinbıçakın akciğerleri küçülmüş ve göğüs kafesine yaklaşmıştı.

MUCİZE GERÇEKLEŞMİŞ

Keskinbıçakın hayata tutunmasına yol açan hastalığıyla ilgili genel durumu İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Nafiz Karagözoğlu şöyle değerlendirdi: Polis memurunun geçirdiği hastalık nedeniyle akciğer zarı yapışıklığı ve sertleşmesiyle bazı akciğer sahalarının küçülmesi söz konusu olmuş. Ortaya çıkan patlamanın basıncından bu kişinin daha az etkilendiği bir mucize gerçekleşmiş.
Levent Albayrak - Mete Yılmaz / AKşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.