banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Urfa Milot Rashica Milot Rashica Galatasaray

Siverek emniyet müdür yardımcısı Ömer Zeren kumpası anlattı
 
2010 yılında Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir’in Özel Kalem Müdürü olan Zeren, önce cezaevine girdi, sonrasında Viranşehir Hilvan Havalanı ve Siverek Emniyet Müdürlüklerine sürüldü. Halen devam eden çok önemli bir davası bulunan Ömer Zeren, bu davanın ayrıntılarını Söz Bitmeden’de Elif Çakır’a anlattı.
İşte Ömer Zeren’in çok konuşulacak o açıklamalarından bazı satır başları:
Orhan Özdemir, eski kalem müdürünü suç üstü yakaladı
Ankara’da uzun yıllar çalıştım. Ankara’ya Emniyet Müdürümüz Orhan Özdemir’in yazılı talebi doğrultusunda geçtim. Atamamız yapıldıktan sonra toplum destekli polis şube müdürlüğü adı altında göreve başladık fakat orada yer olmadığından dolayı özel kalem müdürlüğünün alt katında bulunan bir odaya geçtik. Geçtikten sonra tabi bazı şeylere vakıf olmaya başladık. Örneğin, Orhan Müdürümüzün, eski özel kalem müdürünü kendi kasasını açmaya çalışırken suç üstü yakalaması.. Ya da Müdür Bey’e gelen taleplerin hiçbirinin müdür beye iletilmemesi, ondan gizlenmesi. Bu şekilde Orhan Müdürümüze bir haksızlık oldu.
Orhan Özdemir’in başına neler geldi?
Orhan Bey göreve geldiğinde kendi ekibini kurmak istiyor ama tabi makamı da seven insanlar var orada. Bunlar gideceğini anladıkları için bir sürü ihbar mektupları geldi. İlk önce idari yönden onu görevden aldırmayı denediler ancak buna vakıf olamayınca yapabilecekleri tek şey tutuklama oldu.
Kumpas ne kadar öncesinden hazırlandı?
Bu çok güzel hazırlanmış bir kumpas, yaklaşık 1 yıl öncesinden hazırlanmış. Zaman zaman personelin nezdinde de bitirilmek istendi Orhan Müdür..
Kumpası hazırlayanlar ne istediler?
İsimlerini vermek istemiyorum, üst düzey bir emniyet görevlisinin ‘istifa dilekçesini al yoksa tutuklanacak’ dediğini hatırlıyorum. Başka değişik teklifler de oldu. Savunma kapsamında olduğu için onlara çok girmek istemiyorum. Çok farklı şeyler oldu, olmadı değil ama biz bunlara gelmeyiz. Yanlış olan bir şeyin içerisinde yer almayız. Bu yüzden ‘istenmeyen personel’ olduk.
Ben hayatım boyunca Kayseri’de hiç görev yapmadım
Zeki Güven ve Muharrem Durmaz adlı iki emniyet müdürümüz savcılığa gidiyor, -görevden uzaklaştırılan arkadaşlar bunlar- ‘Biz bir belge bulduk, görevden alınmamızın nedeni bu belge ve bunu Ömer Zeren hazırladı, biz de basın mensuplarından aldık’ diyorlar. Çok enteresan birşey.. Üstelik bunun örgütle ne ilgisi var? Kayseriyle ne ilgisi var? Ben hayatım boyunca Kayseri’de hiç görev yapmadım. Savcılar bunu alıyor ve ‘Ömer Zeren, soruşturma dosyasıyla ilgili faaliyetlerde bulunduğu, suç örgütü içerisinde faaliyet yürüttüğü ve suç örgütü yöneticilerinden olduğu….’ şeklinde bir karar veriyor! Bir anda yönetici pozisyonuna…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.