banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Siverek Eğitim Bir-Sen Temsilciliği sahip çıktı
Siverek Eğitim Bir-Sen Temsilciliği başörtüsü ile okula gittiğinden dolayı okul idaresi tarafından kınama cezası verilmesinden dolayı teşekkür belgesi verilmeyen ilköğretim 7. sınıf öğrencisi Kevser Temur’u onur belgesi ve çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.

Konu hakkında açıklama yapan Siverek Eğitim Bir-Sen İlçe Sekreteri Mustafa Karael, “ Kamusal Alan” iddiasının koca bir yalan olduğunun altını çizdi. Karael, “Bütün insanların hangi dilden ve mezhepten olursa olsun, her yerde inançlarının gereklerini özgürce yaşayabilmelerini istiyoruz. Derslerinde son derece başarılı, arkadaşlarına ve öğretmenlerine karşı örnek davranışlar sergileyen bu kızımıza reva görülen bu cezanın haksız ve hukuksuz olduğunu düşünüyoruz. Ümidimiz bu ayıbın ve çifte standarttın yakın zamanda ortadan kaldırılmasıdır” dedi

Temur’a yapılan haksız uygulamanın MEB tarafından yayınlanan “Değerler Eğitimi” genelgesi ve uygulamasına ters düştüğü belirten Karael, “ Eğitim sistemi öğrencilerimizi kılık kıyafetleri ile değil; gösterdiği başarılar ve sergilediği olumlu davranışlarla değerlendirmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Deniz Uğurlu www.siverekgenclik.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.