banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

Siverek Belediye Başkanı Gazeteciler ile kahvaltıda buluştu

Yaklaşık 3 saat süren toplantıda İlçede hayata geçirilen projeler ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.  2014 yerel seçim öncesi bastırdığı vaat kitapçığı ile toplantıya katılan Belediye Başkanı Resul Yılmaz, gazetecilerin soruları üzerine yaptığı açıklamada şöyle dedi; “ Söz verdik daha fazlasını yaptık, vaatlerimiz arasında yer almayan ancak yaptığımız, hayata geçirdiğimiz ve tamamladığımız çok projemiz var, göreve geldiğimiz 4 buçuk yılda; “  hayata geçirdiğimiz projeler
SİVEREK VADİSİ 1. ETAP PROJESİ HAYATA GEÇİYOR.
Hemşerilerimizin sosyal yaşamındaki ihtiyaçlarına çözüm olması adına vaatlerimiz arasında yer alan Siverek Vadisi projesi için 1260 dönümlük yerin tahsisini yaparak, Büyükşehir Belediyemiz ile beraber çalışmalara başladık. Büyükşehir Belediyemize tahsis ettiğimiz 140 dönüm alan üzerinde başlayan Siverek Vadisi 1. Etap Projesinde: yaz okulu, rekreasyon alanları, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, çocuk oyun alanları, basketbol ve voleybol sahaları, tenis kortları ve açık amfi tiyatro bulunuyor. 
RECEP TAYYİP ERDOĞAN MESİRE ALANINI HİZMETE AÇTIK
Vatandaşlarımıza vaat ettiğimiz gibi Atatürk Baraj Gölü’nde saklı cennet Takoran Vadisi ve Nissibi köprüsünün muhteşem güzelliğine yakışır biçimde bir sosyal yaşam kampüsümüzün yapımına başladık. Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın adını verdiğimiz projede çalışmalarımızı tamamladık. 50 dönümlük alan üzerine yaptığımız dev sosyal tesis bölgemizin ve ilçemizin turizmine, sosyal hayatına çok büyük bir katkı sağlayacak. Seyir tepeleri, piknik alanları, restoran, kafe, yüzen restoran ve kafe, çocuk oyun grupları, yürüyüş yolları, özel ışıklandırma projesi, tekne turları, gemi ve teknelerin yanaşacağı iskele alanları, helikopter pisti, mescitler, tuvaletler ve yüzlerce araçlık otoparkıyla Recep Tayyip Erdoğan Sosyal Tesisleri ve Mesire Alanı Siverek’e ayrı bir değer katacak.
SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN AK BELEDİYECİLİK VE AK HİZMETLERLE SİVEREK’İN 100 YILLIK İÇME SUYU PROBLEMİNİ ÇÖZÜYORUZ. FIRAT SİVEREK’E HAYAT VERECEK
   Hemşerilerimizin musluklarından memba kalitesinde suların akması için söz verdiğimiz gibi Atatürk Baraj Gölü’nden Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte su getirerek Siverek’in 100 yıllık içme suyu problemini çözüyoruz. Yanı başında Fırat’ın aktığı, varlığını, gücünü ve bereketini kadim medeniyetlerden alan Siverek’in su diye bir sorunu olamazdı, olmamalıydı. Siverek için hayati önem taşıyan Fırat’tan içme suyu projesi için çalışmaları başlattık. İsale hatları döşenen projenin arıtma tesisinde çalışmaların %80’ni tamamlanmıştır. Siverek ilçemizin 100 yıllık su ihtiyacını karşılayacak olan proje, 2019 yılında Siverek’i selamlamaya hazırlanıyor.
TEMA PARK - KÜLTÜR MERKEZİ VE KÜTÜPHANE HAYATA GEÇİYOR.
Sosyal yaşam alanlarıyla ilçemizi yaşanabilir bir şehir haline getirmek için söz verdiğimiz projeleri hayata geçiriyoruz. İlçe merkezimizde Toprak Mahsulleri Ofisi’ne ait 21 bin metrekare alanı istimlak ederek her yaştan insanımızın sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayacak çok önemli bir projenin hayat bulmasını sağladık. Değerli Hemşerimiz, örnek bilim insanı Prof. Dr. Mehmet Emin YILMAZ’ın adını verdiğimiz kent park, modern mimari yapısı, 1000 kişilik kütüphanesi, kapalı otopark alanı, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, kafeterya, sergi alanları, mescitler, tuvaletler, süs havuzları ve sosyal donatı alanlarıyla kentimize rahat bir nefes aldıracak.
OLİMPİK YÜZME HAVUZU VE SOSYAL TESİSİNİ HİZMETE AÇTIK
Kavurucu sıcakların etkili olduğu Siverek’imizde, vatandaşlarımız için olimpik yüzme havuzunun olmaması düşünülemezdi, âtıl durumda olan alanı baştan sona yenileyerek halkımızın hizmetine sunduk. 20 bin m² arazi üzerine olimpik yüzme havuzu, çocuk yüzme havuzu, kafeterya, teras kafe gibi sosyal alanların yanı sıra ailelerin piknik yapabileceği mesire alanı, yürüyüş parkurları, mescit gibi sosyal alanların bulunduğu olimpik yüzme havuzunu halkımızın hizmete açtık.
160 BİN METREKARELİK DEV MİLLET BAHÇESİ HEMŞEHRİLERİMİZİN HİZMETİNDE
     Hemşehrilerimize karşı hizmet sorumluluğumuzun farkında olarak göreve geldiğimiz ilk günden beri vaat ettiklerimizin yanı sıra vaatte bulunmadığımız alanlarda da yürüttüğümüz projelerle hayatın her alanında vatandaşlarımızın yanında olmaya, sosyal alanlarla anılan bir şehir oluşturmak için gece gündüz demeden çalışmaya devam ettik. Siverek-Şanlıurfa karayolunun 10. kilometresinde 160 bin metrekarelik alanda Millet Bahçesi projesini hayata geçirdik. Bir parktan, bir yaşam alanından daha fazlasını projelendirdiğimiz Millet Bahçesi’nde: Mescitler, tuvaletler, yeşil alanlar, çocuk oyun grupları, otoparklar, spor aletleri, spor alanları, dinlenme alanları, kamelyalar, mesire alanları ve şelaleler yer alıyor.  
ÖRNEK BİR KENT İÇİN 120 BİN TON SICAK ASFALT DÖKTÜK
   Siverek’in gelişmiş, örnek kentler arasında yerini alması için; yazın tozdan topraktan, kışın çamurdan kurtardık. Yollarımıza 120 bin ton sıcak asfalt dökerek rekor kırdık.
Şanlıurfa’nın ilçeleri arasında ilk kez sıcak asfalt ihalesi yapan tek belediye olarak görev alanımıza giren cadde ve sokaklarımızı sıcak asfaltla kapladık. İlçede bütün mahallelerimizi sıcak asfaltla kaplayarak yollarımızın kalitesini yükselttik.

KENTİMİZE NEFES ALDIRTACAK YEŞİL ALAN PROJELERİNİ HAYATA GEÇİRDİK.
    Fidanlık yeri olarak bilinen alanı sil baştan düzenleyerek, mevcut alana 30 bin metrekare alan ilave ederek, Siverek halkının çekim merkezi haline getirdik. Her gün yüzlerce Siverekli aile hafta içi, hafta sonu demeden Şehit Suat Aloğlu Mesire Alanı’nda buluşuyor. 30 bin metrekare ilave ederek cazibe merkezi haline getirdiğimiz mesire alanında; kamelyalar, oyun alanları, bisiklet yolları, bay–baya mescit alanları ve dinlenme alanlarıyla vatandaşlarımıza rahat bir nefes aldırıyor. 
ÇOK AMAÇLI 100 ADET HİZMET SALONUNU HİZMETE AÇTIK.
     Kırsal Mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımıza yönelik: Toplantı, sohbet, taziye gibi sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri çok amaçlı hizmet evlerini hizmete açtık.
Kırsal mahallelerimizde kurduğumuz tam 100 ayrı çok amaçlı hizmet evlerinin önemli bir kısmını kendi öz kaynaklarımızla tamamladık.  Bu evlerin her birinde kadınlarımız, çocuklarımız, çiftçilerimiz, gençlerimiz, kurslardan farklı sosyal projelerden faydalanacak.
SOSYAL ALANLARLA ANILAN BİR ŞEHİR İÇİN SÖZDEN FAZLASINI YAPTIK.
     Kent merkezinde bulunan yaklaşık 3 bin metrekarelik alana sahip üçgen parkı yeni baştan düzenledik. Sosyal belediyeciliğin ürünü olan Üçgen Park modern mimari yapısı ile şimdilerde Sivereklilerin çokça tercih ettiği sosyal alanlardan biri oldu.
ENGELLİLER KOORDİNASYON MERKEZİNİ AÇTIK
     Bütün engelleri birer birer aşmak ve her vatandaşımıza rahatça ulaşabilmek, Engelli vatandaşlarımıza sosyal ve kültürel hizmetleri tek merkezden sunmak, engellilerle ilgili sivil toplum kuruluşlarının kurumsal kapasitelerini güçlendirmek için engelliler koordinasyon merkezini açtık. 
 5 TANE KADIN DESTEK MERKEZİNİ HİZMETE AÇTIK.
      Kadınlarımızın sosyal, kültürel ve mesleki gelişimlerine katkı sunmak amacıyla birer akademi merkezi gibi hizmet veren 5 ayrı kadın destek merkezini hizmete açtık. Bilginin, kültürün ve dayanışmanın adresi haline gelen merkezlerimizde kadınlarımız: Dikiş nakış, Kuran-ı Kerim, okuma-yazma, kuaför, el sanatları, bağlama, bilgisayar kursu, def gibi çeşitli kurslara katılma imkânı bulurken, merkezlerimizde eğitim gören kadınlarımızın çocukları için merkezlerimizde kreşler açtık. 
 KADINLARIN SOSYAL YAŞAMA KATILMALARINI SAĞLADIK.
       Karşılıksız sevginin ve merhametin timsali olan kadınlarımızın kadın destek merkezlerinde gelişimlerine katkıda bulunmanın yanı sıra, daha önce ilçe dışına çıkmamış kadınlarımızı kültürel gezi programları kapsamında gezi turları düzenleyerek farklı kültürel zenginlikleri görmelerini, belli aralıklarla düzenlenen piknik organizasyonları sayesinde de aile ve kardeşlik bağlarının güçlenmesini dağladık.
ŞEHRİN HAFIZASI OLAN TARİHİMİZE SAHİP ÇIKTIK
Kentimizin kimliğini, tarihi dokusunu, barındırdığı tarihi değerleri koruma adına bir dizi projeleri hayata geçirdik: Hummanlar Evi, Hamza Kıran’ın Evi, (Eski Türközü İlkokulu), Bozan Ağa’nın Evi ve Hacı Pınar Çeşmesi’ni kamulaştırıp, aslına uygun restore ederek bu tarihi ve mimari yapıların ilçemizin sosyo-kültürel kimliğini en iyi şekilde yansıtmasını sağladık.

GELECEĞİMİZİN TEMİNATI GENÇLERİMİZ İÇİN GENÇLİK MERKEZLERİ DÖNEMİNİ BAŞLATTIK.
       Gençliğin sosyal, fiziksel, zihinsel, ruhsal ve manevi gelişimlerini gözeterek, kendini devamlı geliştiren, kültürel birikime önem veren, yenilikçi ve nitelikli insan kıymetinin oluşumuna katkı sağlamak için bilgi evleri ve gençlik merkezleri dönemini başlattık.
Sevgi ve bilginin harmanlandığı gençlik merkezlerimizde: Resim, ebru, satranç, bağlama, gitar, yazılım – kodlama, Türkçe, matematik dersleri, halk oyunları, Kur’an-ı kerim, futbol, karate, kaligrafi, spor ve yüzme kursları verilirken, gençlik merkezlerimizde öğrencilerimizin üniversite sınavına ücretsiz hazırlanmasını sağladık.  
SPORLA YETİŞEN BİR GENÇLİK İÇİN 1 DEĞİL TAM 12 ADET SEMT SAHASI YAPTIK
Çocuklarımızın ve gençlerimizin zamanlarını spor yaparak, sosyal etkinliklere katılarak geçirmelerini sağlamak için sürekli projeler üretiyoruz. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin sağlıklı gelişimlerini desteklemek ve sporu hayatlarının her alanında hissedebilmelerini sağlamak için 2 adet Kırsal mahallelerimizde olmak üzere toplam 12 adet semt sahasını mahallelerimizde hizmete açtık. 
AK BELEDİYE OLARAK YEŞİLİN DOĞAYLA BULUŞTUĞU BİR ŞEHİR İÇİN ÇALIŞTIK.
     Bir şehri şehir yapan insandır onun huzurudur, mutluluğudur. Biz insana dost, çevreye dost bir anlayışla; kentimize daha çok yeşil alan kazandırmak, var olanları titizlikle korumak için Hacı Yılmaz Fettahlıgil Parkı’nda çevre düzenlemesi, ağaçlandırma ve ışıklandırma çalışmalarını tamamlayarak halkımızın hizmetine açtık.

KIRSALDA 670 BİN METREKARE BETON YOL YAPARAK CUMHURİYET TARİHİNDE YAPILMAYAN HİZMETLERİ YAPTIK.
       Yıllarca ihmal edilmiş, sorunlarıyla baş başa bırakılmış, çaresizliğe terk edilmiş kırsal mahallelerimize sahip çıkarak, bahanelere sığınmadan her soruna çözüm üretmek için çalıştık.
 Kırsal mahallelerimizde 670 bin metrekare beton yol yaparak, cumhuriyetin kuruluşundan bu yana Kırsal mahallelerimizde yapılmayan hizmetleri yaptık. Kırsal mahallelerimizde standartlara uygun olan yol oranı  %8,5 iken, ilklerin mimarı AK belediyecilik ile kırsal mahallelerimizde bu oran %65’e ulaştı.
     KIRSAL MAHALLELERİMİZDE 2.500 KM STABİLİZE YOL YAPTIK
Kırsal mahallelerimize en iyi hizmeti sunmak için gece gündüz demeden çalıştık. Yaz kış her koşulda kırsal mahallelerimize ulaşabilirliği sağlamak, vatandaşlarımızı çamur deryasına dönen yollardan kurtarmak için Siverek’e bağlı kırsal mahallelerimizde 2500 kilometre stabilize yol yaptık.

ÇEVRE DOSTU AK BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI İLE ÇÖP DAĞLARINA SON VERDİK 
Kentimizin kimliğine yakışmayan, hava kirliliğine neden olan, halkımızın sağlığını tehdit eden çöp dağına son vermek için Büyükşehir Belediyemizle birlikte Siverek – Diyarbakır karayolu üzerinde bulunan çöp alanında katı atık aktarma istasyonunu kurarak, Siverek’e yakışmayan çirkin görüntüleri ortadan kaldırdık.
HAYVAN SULAMA GÖLETLERİNİ HAYATA GEÇİRDİK.
İlçe ekonomisinin can damarlarından biri olan bölge hayvancılığını teşvik etmek amacıyla 72 ayrı yerleşim yerinde hayvan sulama göledi yaptık.
ZAMANI HİZMETE ÇEVİREN BELEDİYE OLDUK.
Ak Parti hizmet belediyeciliği anlayışıyla çıktığımız hizmet yolculuğumuzda: yeni yollara, çamur deryasına dönen kırsal mahalle meydanlarına toplam 180 bin metrekare alanda kilit taşı döşedik; ama durmadık, asla üşenmedik,  mesafeleri bahane ederek çalışmaktan geri durmadık. 
YEŞİLLE BULUŞTURDUĞUMUZ ŞEHRİMİZDE ŞEHİTLERİMİZİN ADINI YAŞATTIK.
Mahalle ayrımı yapmadan hizmet belediyeciliği ile vatandaşlarımızın yeşille buluşacağı alanlar oluşturmaya çalıştık. Yenişehir mahallesinde Şehidimiz Orhan İrkarlı adına yaptırdığımız oldukça donanımlı parkı hizmete açtık.
MANEVİ DEĞERLERİMİZİ KORUYUP YAŞATAN BİR BELEDİYE OLDUK.
Siverek’teki tarihi dokuyu korumak için seferber olduk. Diyarbakır’ın fethinden önce Halid Bin Velid tarafından eyalet merkezi olan ilçemizdeki: camileri, medreseleri, eski eserlerin restorasyonunu yaptık.  Koçali Baba, Cerrah Baba, Kafur Dede, Ahmet Beg, Cübbeli Hacı Baba gibi manevi değeri yüksek türbelerimizde yenileme çalışmaları yaptık.
KENTİMİZİN TARİHİ VE KÜLTÜREL KİMLİĞİNE SAHİP ÇIKTIK.
M.S. Araplar, İranlılar, Bizanslılar, Selçuklular ve Osmanlılar gibi farklı kültür ve etnik yapıya mensup devletler tarafından yönetilen ve tarihi çok eski zamanlara dayanan böylesine zengin bir şehrin mutlaka bir kent müzesi olmalıydı. Tarihi Gümrük Hanı’nı kent müzesine dönüştürdük. Kültür Bakanlığının yapacağı çalışmalarla; Taşların tanıklığına, ustaların eşsiz eserlerine tüm dünya hayran kalacaktır.

EVDE BAKIM HİZMETİYLE YAŞLILARIMIZA VE KİMSESİZLERE HAK ETTİĞİ DEĞERİ VERDİK.

İnsan odaklı, kapsayıcı, üst düzey hizmet anlayışıyla toplumun sadece belli bir kesiminin değil, herkesin refahını artırmak, gücü olanların değil güçsüz olanların elinden tutmak için çalışıyoruz. Hasta ve yaşlı insanlarımıza moral ziyaretleri düzenliyor, sorunlarını çözüyoruz. Kimsesiz, kendi hizmetini göremeyecek derecede hasta veya yaşlı olan insanlarımıza ev temizliği ve kişisel bakım hizmeti vermenin yanı sıra psikolojik destek hizmetleri, rehberlik, refakat ve danışmanlık gibi hizmetleri de sağlıyoruz. Bu vatandaşlarımızın kendi evlerinde kişisel bakımından ev temizliğine, çamaşırlarının yıkanması, ütülenmesi ve halılarının yıkanması gibi birçok hizmetlerini görüyoruz.
VATANDAŞLARIMIZIN İBADETLERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİĞİ CAMİLERİMİZİN TEMİZLİĞİNE ÖNEM VERDİK.
     Cadde ve sokak temizliği ile temiz bir kent oluşturmanın yanı sıra vatandaşlarımızın ibadetlerini gerçekleştirdiği mekânların temizliğine önem verdik. Camilerimizin temizliğini gerçekleştirmek için oluşturduğumuz ekiplerimiz camilerde bulunan halıları yerinden kaldırmadan vakumlu halı yıkama makinesi ve deterjanlı suyla yıkarken, camlar ve duvarların da temizliği büyük bir titizlikle gerçekleştiriliyor. Halıların kullanımından dolayı oluşan tozların giderilmesi için 15 günde bir temizlik çalışmalarımızı devam ettirdik. 
SEL SULARINA GEM VURDUK
    Kış mevsiminde vatandaşlarımızın ve esnaflarımızın korkulu rüyası haline gelen sel sularına gem vurduk. Vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek ve estetik bir şehir oluşturmak için Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yağmur drenaj ve kanalizasyon alt yapı çalışmalarını tamamlayarak sel baskınlarına maruz kalan Siverek esnafımıza ve halkımıza rahat bir nefes aldırdık. 
MUHTARLARIMIZIN HİZMET KALİTESİNİ YÜKSELTMEK İÇİN “MUHTAR EVLERİ” PROJESİNİ BAŞLATTIK
     Hizmetlerin halka ulaşmasında köprü vazifesi gören ve önemli görevler üstlenen Muhtarların daha iyi şartlarda hizmet vermelerini sağlamak için mahallelerimizde Muhtar Evleri dönemini başlatarak, vatandaşlarımızla muhtarlarımız arasında organik bağların güçlenmesini sağladık. Muhtarlarımızın iyi şartlarda hizmet vermesi için yaptığımız Muhtar Evleri’nde: Muhtar odası, wc, lavabo ve mutfak yer almaktadır.
  KÜLTÜR ŞEHRİ SİVEREK’E KÜLTÜR MERKEZİ KAZANDIRDIK.
     Türkiye’ye sanat alanında birçok isim kazandırmış olan ilçemize kültür merkezi kazandırarak ilçemizi sanat ve cazibe merkezi haline getirmek için AK Belediyeciliğin kültürel hedefleri doğrultusunda Siverek belediyesine ait arazide büyükşehir belediyesinin 5 bin metrekarelik alanda kültür merkezi yapmasını sağladık. 710 kişilik konferans salonu, idare binası, amfi, atölyeler, derslikler, otopark ve çocuk kütüphaneleri ile Kültür merkezi Siverek’e çok yakıştı.
HASTA YAKINLARININ KONAKLAMA SORUNUNA SON VERDİK.
       Hastane koridorları veya bahçelerinde sabahlayan hasta yakınlarının refakat dönemi içerisinde konforlu ve güvenli bir ortamda konaklamalarını sağlamak amacıyla Siverek Devlet Hastanesinin bahçesinde bay ve bayanların ayrı ayrı kullanabileceği, içerisinde mutfak, mescit, televizyon bulunan 200 kişi kapasiteli refakatçi misafirhanesini yaparak halkımızın hizmetine sunduk.
KAMULAŞTIRMALAR YAPARAK OTOPARK SORUNUNU ÇÖZDÜK.
Trafikteki araç sayısının her geçen gün arttığı ilçemizde şehir içi ulaşımını rahatlatmak ve otopark sorununu çözüme kavuşturmak amacıyla adliye arkasında bulunan eski evleri ve ot pazarı olarak bilinen alanı kamulaştırarak, güvenli ve ücretsiz otopark alanlarını kentimize kazandırdık. 
GELİŞEN VE BÜYÜYEN İLÇEMİZE UYGUN İMAR PLANLARI HAZIRLADIK.
Yerel yönetimlerde ilklerin mimarı olan AK Belediyeler olarak şehrimizin başıboş bırakılmış, ihmal ve hatta ihanet edilmiş imar ve planlama işlerine çekidüzen verdik. 3194 sayılı imar kanunu kapsamında 18. madde uygulamasını başlatarak günübirlik ve kişiye göre yapılan imar planları yerine, modern yollar, parklar ve her türlü sosyal donatıyla birlikte çağdaş ve depreme dayanıklı alanların oluşmasını sağladık. 
Örnek verdiğimiz projelerimizi hayata geçirirken, bu şehri yönetirken mutlaka eksikliklerimiz olmuştur, hepimizin gayesi bu kadim şehre bu güzel insanlara hizmet etmektir “dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.