banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Sırrı Sakık'a 7 ay hapis cezası

Ağrı’da 2014 yılında düzenlenen Newroz programında HDP'ye "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları ile saldıran gruplar hakkında "İt sürüleri" dediği iddiasıyla hakkında TCK'nin 301'inci maddesinden açılan davadan beraat eden Ağrı Belediye Eş Başkanı Sırrı Sakık'a , bu kez de 2015 Newroz kutlamalarında aynı konu ile ilgili yaptığı açıklama nedeniyle açılan davadan ceza verildi.

Mahkeme Sakık'a TCK 301'ci maddeden 7 ay 15 gün hapis cezası verdi.

Sakık'ın konuya açıklık getirmek için yaptığı "Ben Mustafa Kemalin askerlerine bir şey demedim. O partimize saldırılanlara it sürüleri dedim" açıklamasından dolayı hakkında "Türk milletini aşağılama" (TCK 301) iddiasıyla Ağrı 3'üncü Asliye Mahkemesi'nde açılan davanın dün görülen karar duruşmasında Sakık'a 7 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Sakık hakkında verilen kararın hükmün geri alınabilir, cezanın ertelenebilir olmasına rağmen, karar İçişleri Bakanlığı'na gönderildi.

Sakık’ın avukatlarının karara itiraz edecekleri öğrenildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.