banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

Sırrı Sakık hakkında 'Terör propagandası' suçlamasıyla dava açıldı

Bir vatandaşın 155 Polis hattına, "Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık'ın "twitter" hesabından terör örgütü PKK/KCK'nın propagandası yaptığı" yönündeki ihbarı üzerine Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma tamamlandı. 

Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık'ın Twitter hesabındaki paylaşımlarını inceleyen ve ifadesine başvuran savcılık, paylaşımların kendisi tarafından yapıldığının kabul ettiği, ve  "silahlı terör örgütü PKK/KCK'nın Türkiye Cumhuriyeti devletine yönelik oluşturduğu illegal yapıyı meşru göstermek ve övmek suretiyle terör örgütün propagandası yapma" suçunu işlediği iddiasıyla iddianame hazırladı. 

Ağrı Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede Sakık hakkında, "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla 1,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapis cezası ve memuriyet hizmeti ile seçme, seçilme ve velayet haklarından yoksun bırakılması istendi.

10 Aralık'ta  başlatılacak soruşturma hakkında açıklama yapan Sırrı Sakık ise kendini savunarak, twitter hesabında, "Bu toprakların barışa ihtiyacı olduğunu" söylediği için hakkında dava açıldığını ileri sürdü. ( Ömer Adıgüzel - İLKHA )

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.