banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Şırnak'ta iki bin kişi iftarda bir araya geldi

Vali Güvenç’e Viranşehir ziyaretinde, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, İlçe Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan, İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, İl özel idaresi genel sekreteri Uğur Hatipoğlu, İl meclis üyeleri ve İl Emniyet Müdür yardımcısı eşlik etti.

Vali Güvenç, Viranşehir’de ilk önce Viranşehir Kaymamalığını ziyaret etti. Kaymakam Muhammed Lütfi Kotan’la bir süre görüşen Vali Güvenç, daha sonra bir marketin açılışına katıldı.

Açılıştan sonra Viranşehir-Ceylanpınar Karayolunda incelemelerde bulunan Vali Güvenç ve beraberindeki heyet daha sonra 200 yataklı Viranşehir Devlet Hastanesine geçip bir süre hasta ve hasta yakınlarıyla görüştü. Servis ve poliklinikleri gezen Vali Güvenç, hastanenin sorunları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Hastane ziyaretinin ardından Germen köyünde bir taziye ziyaretinde bulunan Vali Güvenç, taziye sahiplerine başsağlığı dileğinde bulundu. Vali Celalettin Güvenç ve beraberindekiler daha sonra İlçenin Sulutepe gölletin de incelemelerde bulunup ilçe tarım Müdürü Sıraç Yolcudan bilgi aldı.

Bir süre önce geldiği Viranşehir’de Şırnak Mahallesinde bulunan bir kahvehanede vatandaşların sorunlarını dinleyen Vali Güvenç, Vatandaşların üst geçit talebine söz vermiş ve verdiği sözünü yerine getirip yine aynı Mahallede yapılan üst geçidin açılışına katıldı.

Daha sonra Şırnak Mahallesinde düzenlenen iftar yemeğine katılan Vali Güvenç, yaklaşık 2000 kişi ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

İftar öncesinde konuşan Vali Güvenç iftar programlarında fazla konuşma taraftarı olmadığını belirterek, hiçbir şeyi söylemeye gerek yok Çünkü gönül gönüle, kalbin kalbe, yüreğinde yüreğe baktığını söyledi.

Huzur içerisinde insanlığı ve Kardeşliği idrak ettiklerini ifade eden Vali Güvenç, “Şu hürriyet ortamında birbirimizi kucaklıyoruz. Zenginimiz, fakirimiz, çocuğumuz, gencimiz, yaşlımız, büyüğümüz, bir aradayız. Bu topraklarda bugünlere gelmek kolay olay olmadı. Çok badireleri ve sıkıntıları atlattık. Çok oyunlar oynadılar. Bizi birbirimize düşürdüler. Bizi incittiler, Kürt dediler, Türk dediler. Ama Allah’a şükür olsun sizin iradeniz bunların hepsini bitirdi. Bu iftar sofrasında Valisini de Alay komutanını da müftüsünü de Milletvekilini de, buraya getirdi. İşte bizim inancımızın büyüklüğü ve bizim kültür, anlayışımız bu. Biz Kardeşliğe, barışa, şefkate, özgürlüğü, demokrasiye inanıyoruz. Ve biz inanıyoruz ki bu topraklar 100 milyona da çok rahat bir şekilde yeter. Yeter ki birbirimizi anlayalım ve saygı duyalım. Yeter ki birbirimize destek olalım. Dünya yanarken Arap ülkelerinde olanları görüyorsunuz. Avrupa’daki krizleri görüyorsunuz. Bizim yükselmemiz Ekonomimizin iyi gitmesinin altındaki sebep Milletle Devleti kucaklaştırmamızdadır. Doğruyu bulmamızdadır.

İnsanlarımızı sevmemizdedir. Devletin Milletin emrinde olduğunu belirtmemizdedir. Yaratılanı yaratandan ötürü sevmektedir. Fazla söze gerek yok.  Biz milletimizin emrindeyiz. Viranşehirlinin emrindeyiz. Şanlıurfalıların emrindeyiz. Köylümüzün emrindeyiz. Kentlimizin emrindeyiz. Bir tek insanın mutlu olması burnunun kanamaması Dünyaya bedeldir. Bunun için ne gerekirse yapıyoruz. Yapmaya da devam ediyoruz. Allah yardımcınız olsun Allah hepimizin yolunu açık eylesin Allah birlik beraberliğimizi muvaffak eylesin. Allah bizlere yardım etsin. Şeklinde konuştu.

Vali Güvenç’in konuşmasından sonra Milletvekili Mehmet Akyürek ise yaptığı konuşmada, cami yapımında ve iftar yemeğinde emeği geçenleri kutladı. Yapılan konuşmaların ardından yaklaşık 2 Bin kişi dualar eşliğinde iftarını açtı. İftar yemeğinin ardından Abdulkadir Geylani Camisinin açılışını gerçekleştiren Vali Güvenç ve protokol üyeleri, Caminin hayırlara vesile olmasını diledi. Vali Güvenç, iftar ve açılış sonrası çocuklara oyuncak dağıttı.

 

Haber-Foto: Mustafa Çapanak / Viranşehir

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.