banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç Urfa Haber Balıklıgöl

Şırnak'ta 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' etkinliği

Şırnak İl Müftülüğü, Camiler ve Din Görevlileri haftası münasebetiyle “Gençlik ve Namaz “ konulu bir etkinlik düzenledi.

Programa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Abdullah Kaplan, “ Gençlik ve Namaz “ konulu konuşmasında, yeni neslin yetiştirmesinde din görevlilerine çok büyük işler düştüğünü söyledi.

Peygamber varisleri olan din görevlilerin kendilerini çok iyi donatmaları gerektiğini belirten Kaplan, şöyle konuştu: “Biz din görevlilerin çok büyük sorumlulukları vardır. Gençlerin yetişmesinde toplumun huzur ve refahı için vaazlarımızla onlara her zaman görev bilinci aşılamamız son derece önemlidir. Yaptığımız bu kutsal görev; aşk ister, emek ister, samimiyet ister. Peygamber Efendimizin (sav) mihrabına, minberine sahip çıkacağız. Çünkü sorumluluğumuz çok büyüktür. Cenabı Hak bize bu vazifeyi layık görmüş. Bunun çok değerli bir emanet olduğunu, bu emaneti şerefle taşıyıp emaneti ilgili yerlere tevdi etmek konusunda da bütün gayretimizle çalışmamızı Yüce Rabbimiz bizden istiyor.”

Camilerdeki cemaatin az oluşuna değinen Şırnak İl Müftü Vekili Mehmet Fatih Öztürk de son günlerde gelişen olaylar nedeniyle camilerden kopmaların önüne geçilmesi için en büyük görevin din görevlilerine düştüğünü söyledi.

Öztürk, “Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yıl camilerimizde cemaatsizlik sorununa hem bireysel hem de toplumsal olarak dikkat çekmek için camiler haftası temasını “ Cami ve Namazla Diriliş “ şeklinde seçmiştir.  Bugün gerek Türkiye’de gerekse dünyada çok şükürler olsun camilerimiz yükseliyor ama camilerimiz dolmuyor. Cemaatin çok azı camilerde namazını eda edebiliyor. Bu durum pek çok sebebin yanında modern şehir hayatının getirdiği bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Kaynağı ne olursa olsun sadece cami inşa etmek yetmiyor. Kubbenin altında safları doldurmak, mihrapların önünde yürekleri buluşturmak, caminin asıl gayesine ulaşmak ve gönüllerin imanı için seferber olmak gerekiyor. Çocuklara camileri sevdirmek, genç kuşakların cami ile irtibatını kolaylaştırmak, bir gönül birliğine sahip olmak, cemaatimizle sağlıklı bir şekilde iletişim kurmanın yollarını aramak bize ait bir sorumluluk olarak karşımızda duruyor.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından davetlilere “Cami ve Namaz” konulu sinevizyon gösterimi sunuldu. Cami ve Namaz  temalı kompozisyon ve şiir dallarında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.