banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Şırnaklı seçmenler endişeli

1 Kasım’da yapılacak genel seçimler öncesi konuşan Şırnak halkı ve Sivil Toplum Kuruluşları, halkın iradesinin sandığa tam olarak yansıması için gerekli güvenliğin sağlanarak sandıkların çok iyi korunması gerektiğine dikkat çekti.

Şırnak Nuh Eğitim Der Başkanı Nurettin Tatar, bölgenin genel durumu göz önünde göz önüne alındığında halkın hür iradesiyle baskı altında kalmadan oy kullanması gibi bir durumun görünmediğini söyledi.

Halkın kendi iradesiyle rahat bir şekilde oy kullanacağını sanmadığını ifade eden Tatar, “Mutlaka baskı uygulanacaktır. Çünkü bu örgütün mayasında bunlar vardır. Ama şu vardır eğer devlet, bütün sandıkların emniyetini alırsa sandıklardaki görevliler dışında kimse bulunmazsa, birilerinin gövde gösterisine izin verilmezse belki seçmenin özgür iradesi sandığa yansıyabilir.” dedi. 

Şırnak esnafından Ramazan Ertaş ise, PKK’nin sözde özerklik adı altında hendek kazıp barikat kurduğu bazı mahallelerde özgür irade ile oy kullanılamayacağını belirtti. Ertaş, halkın özgür iradesinin sandığa yansıyabilmesi için tüm mahalle ve sokaklarda sandık güvenliğinin sağlanması gerektiğini ifade etti.  

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.