banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Urfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Şırnak'a 413 öğretmen ataması yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı’nca 15 Eylül’de kura sonucunda 413 öğretmen ataması yapıldığı belirtildi.

Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde kayıt için çeşitli illerinden gelen öğretmenler kayıt için kuyruk oluşturdukları gözlemlenirken birçok öğretmenin aileleri ile gelmeleri ise dikkatlerden kaçmadı.

Konu ile ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hatice Çiftçi Dengiz, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çekilen kura işleminden sonra öğretmenlerin bir kısmının kayıt için kente geldiğini söyledi.

Bölgede son yaşanan olaylar nedeniyle gelen öğretmenleri biraz tedirgin gördüğünü belirten Dengiz, “ 2015/2016 Eğitim yılının 28 Eylül günü başlaması hasebiyle 3 gün önce çekilen kuralar sonucunda ilimizde görev yapacak öğretmenlerin bir kısmı kayıtlarını yapmak için geldiler. Son gelişen olaylar nedeniyle tedirgin olan öğretmenler, arkadaşlarımızın konuşmaları ve çevreyi gördükten sonra az da olsa düşüncelerin değiştiğini gördük. Bu iyi bir gelişme. Umarız bu olaylar son bulur, öğretmenlerimiz gönül rahatlığı ile eğitimlerini vermek için öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirirler.” dedi.

Şırnak’ın il geneline 2 bin 16 öğretmen ataması yapıldığını bunun 413’ünün merkezde görev yapacağını belirten Dengiz, il genelinde 200 sınıf öğretmeni eksikliklerinin olacağını, bunu da ücretli öğretmenlerle kapatacaklarını sözlerine ekledi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.