banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Şırnak valisi Cizre'de uygulanan Sokağa Çıkma Yasağını değerlendirdi

Şırnak’ın Cizre ilçesinde ilan edilen ve 9 gün süren sokağa çıkma yasağı hakkında değerlendirmelerde bulunan Şırnak Valisi Ali İhsan Su, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak için sokağa çıkma yasağı konulduğunu söyledi.

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı süre zarfında Cizre Devlet Hastanesi’nde 9 uzman hekim, 2 pratisyen hekim, 22 yardımcı sağlık personeli, bunu dışında temizlik, aşçı, güvenlik ve idari memurun bulunduğu ve hizmet vermeye devam ettiğini belirten Vali Su, ‘Hastanelerde tedavi yok, hastane hastaya bakmıyor. “ iddialarının da gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Bu süre zarfında bin 603 hastanın hastaneye müracaat ettiğini ve bunlardan 940 hastaya tıbbi müdahale yapıldığını belirten Vali Su, hastane ve vatandaşın sağlığıyla ilgili gerekli tüm tedbirleri aldıklarının da altını çizdi.

PKK mensuplarının, hasta almaya giden ambulanslara da silahla ateş ettiğini bildiren Vali Su, durdurulan ambulansların içindeki tıbbi malzemelerin yağmalandığını da sözlerine ekledi.

Vatandaşların araçlarıyla evlerine gidemez duruma geldiğini anlatan Su, “Vatandaşımız bu engellerden bıkmış durumdaydı. Tabi biz bu amaçla vatandaşlarımızın normal hayatını devam ettirebilmeleri için böyle bir operasyonu gerçekleştirdik.  Büyük oranda da bu engelleri, barikatları kaldırdık” dedi.

“Birçok yalan yanlış haberler çıkmıştır”

PKK tarafından yollara ve mahalle aralarına konulmuş olan bu barikatların ve kazılan hendeklerin halkın hayatını felç ettiğini belirten Vali Su, bunları yapan PKK mensuplarını yakalamak amacıyla da bu operasyonu yaptıklarını belirtti.

Yapılan operasyonlar ve sokağa çıkma yasağının uygulaması sırasında bazı basın yayın organlarında provokatif amaçlı yalan yanlış haberler çıktığını belirten Vali Su, şöyle konuştu:

“Ben, öncelikle sokağa çıkma yasağı boyunca kurallara uyan, sabırla duyarlılık gösteren Cizreli vatandaşlarımıza en içten dileklerimle teşekkürlerimi ifade ediyorum. Bu süre zarfında elektrik, su, gıda, hastane, ambulans konuları üzerinden bazı basın yayın organlarında dezenformasyona yönelik, provokasyona yönelik birçok yalan yanlış haberler çıkmıştır. Onlarla ilgili şunu çok kısaca ifade edeyim; elektrikle ilgili DEDAŞ görevlilerimiz vatandaşımızın sağlıklı bir şekilde elektrik alması için hizmet ediyorlar. Ancak bölücü terör örgütü mensupları, vatandaşın bu anlamda rahat elektrik almasını engellemek, onların karanlıkta kalmasını sağlamak için trafoları patlatıyorlar.”

Hendeklerin kapatılması

İlçe merkezinde açılan hendekleri kapatmaya giden polis ve askerlere yönelik PKK’lilerin uzun namlulu silah ve el yapımı patlayıcılarla saldırı düzenlendiğini ifade eden Vali Su, vatandaşın normal hayatını devam ettirebilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

“Şehr-i Nuh Diriliyor”

Cizre için çok önemli projeleri olduğunu ve 'Şehr-i Nuh Diriliyor' ismi altında önemli bir projelerinin olduğunu altını çizen Vali Su, Cizre için düşündükleri projelerin çok önemli olduğunu ve bu projelerin Cizre'nin ekonomisini de geliştireceğini belirtti.

Tüm bu projelere mukabil örgütün saldırılarının bölgenin ticaretini de olumsuz yönde etkilediğine dikkat çeken Vali Su, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bölücü terör örgütü mensupları, kamyoncu esnafımızı tehdit ediyor. Ve oradan Habur'dan geçecek esnafımız, bunların tehdidi yüzünden geçmiyor. 'Geçersem öbür tarafta bana zarar verebilir’ endişesi taşıyor.  O bakımdan bütün bunlar oradaki esnafımıza, Cizre'deki esnafımıza ve diğer yerlerden gelen bütün kamyonu esnafımız ve buna bağlı olarak bu ekonomik sirkülasyonu devam ettiren tüm birimlere olumsuz yönde yansıyor.” (İLKHA)

      

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.