banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya karbonmonoksit Balıklıgöl

Şırnak Valisi Cizre olaylarını değerlendirdi

Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Cizre’de sokağa çıkma yasağı sırasındaki operasyonlara ilişkin yaptığı değerlendirmelerde, "İlgili birimlerimizin yaptığı analizler çerçevesinde terör örgütünün kaybının bu süre zarfında 40-42 civarında olduğu değerlendirilmektedir." dedi.

PKK’nin kaybı 40-42 civarında

Valilik brifing salonunda, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Sami Özturhan ve Emniyet Müdürü Celal Sel ile birlikte yerel ve ulusal gazetecilere açıklama yapan Vali Ali İhsan Su, operasyonlarda bin 150 kilogram patlayıcı ve 39 bomba düzeneğinin imha edildiğini, 45 hendek ve barikatın kaldırıldığını ifade ettikten sonra şu bilgileri aktardı: "Ayrıca 7 terörist ölü olarak ele geçirilmiş, 17 örgüt mensubu gözaltına alınmıştır. İlgili birimlerimizin yaptığı analizler çerçevesinde terör örgütünün kaybının bu süre zarfında 40-42 civarında olduğu değerlendirilmektedir." dedi.

Operasyonlar esnasında PKK’liler tarafından 21 roket, 19 adet el yapımı bomba ve 2 adet tuzaklı bomba saldırısı gerçekleştirildiğini belirten Vali Su, bu saldırılarda 25 polisin yaralandığını ve 7 zırhlı aracın hasar gördüğünü söyledi.

“Çağrı merkezine gelen 68 çağrıya, PKK’lilerin ambulanslara ateş açması sebebiyle ulaşılamadı”

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı süre zarfında, halkın başta sağlık hizmetleri olmak üzere diğer temel ihtiyaçlarının karşılanması için özen gösterildiğini dile getiren Vali Su, şöyle konuştu: "Sokağa çıkma yasağı süresince, Cizre Devlet Hastanemize 2 bin 252 hasta müracaatı olmuş ve tedavileri ile ilgili işlemler gerçekleştirilmiştir. Bu süre zarfında 112 acil çağrı merkezine 251 vaka çağrısı gelmiştir. Ancak, bu çağrılardan 68’ine, teröristlerin ambulanslara ateş etmesi, kurmuş oldukları bomba tuzaklı barikat ve hendekler sebebiyle maalesef ulaşılamamıştır. Ayrıca, 34 doğum vakasına da ambulans ve sağlık hizmeti sağlanmıştır. Bu hizmetler, Cizre Devlet Hastanesinde 11 doktor ve yeteri kadar sağlık personeli ile gerçekleştirilmiştir. Temel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için yeteri kadar market, fırın ve eczanenin açık tutulması sağlandı ve buralara ulaşılabilmesi için uygun ortam oluşturulmuştur."

Vali Su, düzenlenen saldırılar sonucunda 20 elektrik trafosunun hasar gördüğünü ve arızalarının giderilmesi ile genel itibariyle elektrik sıkıntısının yaşanmadığını söyledi.

PKK’lilerin çocuklara, yaşlılara, kadınlara saldırdığını ifade eden Vali Su, "Bu süre zarfında Cizre'de çocuklara, yaşlılara, hamilelere, yoldan geçenlere gelişi güzel saldırmışlardır. Çevre yolunu trafiğe açtığımız zaman yoldan geçen sivil araçlara da uzun namlulu silahlarla saldırmışlardır. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için çevre yolunu da zaman zaman trafiğe kapatmak zorunda kaldık." dedi.

“Cizre Belediyesi kapatılan hendeklerden arta kalan molozları temizlemiyor”

Vali Su, kapatılan hendeklerden arta kalan molozların kaldırılması için Cizre Belediyesine iş düştüğünü belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Oradaki barikatları hendekleri bertaraf ettik. Bundan sonra Cizre Belediyesi’ne iş düşmektedir. Kaymakamlığımız, ortada kalan molozların kaldırılması, hendeklerin kapatılması için gerekli görüşmeleri yapmış, talimat vermişler. Fakat maalesef belediye şu ana kadar  'yapacağım, yapıyorum' gibi sözlerle meseleye duyarsız kalmıştır. Vatandaşımızın normal hayatına dönebilmesi için herhangi bir faaliyet yapmamıştır. Biz bu hendekleri bombalar ve patlayıcılardan bertaraf ettik, arındırdık. Bundan sonra bunların temizlenmesi gerekiyor. Eğer belediyemiz bu temizliği yapmazsa yarın bölücü terör örgütü mensupları yine buralara patlayıcılar yerleştirebilir. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği tehlikeye girebilir. Bu da belediyemizin en büyük sorumluluk alanıdır." 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.