banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Sıra geceleri artık arapça

Suriye ile Vize Kalktı Sıra Gecesi Repertuarına Arapça Şarkılar da Girdi

Suriye ile vizenin kalkmasının ardından Suriyeli ziyaretçilerin akınına uğrayan Şanlıurfa’da Sıra Gecesi ekiplerinin repertuarları da değişti. Daha önceleri turistlere yalnızca Türkü söyleyen Sıra Gecesi ekipleri Suriye’den çok turist gelmesiyle birlikte onları da memnun etmek için repertuarlarına son günlerde Arapça şarkılar da koymaya başladılar.

Harran Üniversitesi ile çeşitli konularda işbirliği yapılması için Şanlıurfa’da bulunan Suriye’nin El-Fırat Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Jack Mardini ve beraberindeki heyet, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ağırlandığı Sıra Gecesinde Arapça şarkılar seslendirildi. Kendilerini ülkelerinde gibi hisseden Suriye’nin El-Fırat Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Jack Mardini ve beraberindeki heyet, ŞUTSO’nun düzenlediği Sıra Gecesin’de de El Ruha Otelin mağara bölümünde ağalar gibi ağırlandılar. Sıra Gecesinde Şahin Halhallı’nın Arapça söylenen şarkılara da eşlik eden El-Fırat Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Jack Mardini, memnuniyetini Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Osman Baysal’a aktardı.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Ziya Kılçık, Prof.Dr. Ercan Yeni ve Şanlıurfa Ticaret Sanayi Odası Yönetim kurul Üyesi İbrahim İletmiş, Kadir Kılıçoğlu, M.Recep Uğur ve ŞUTSO Genel Sekreteri M.Emin Bayaslan, Genel Sekreter Yardımcısı Faruk Yaşar’da hazır bulundu.

Suriye’nin El-Fırat Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Jack Mardini ve beraberindeki heyet onuruna verilen Sıra Gecesi ve yemeğin ardından ŞUTSO Başkan vekili Osman Baysal ile Mardini bir birlerine hediyeler verdiler.

Suriye El-Fırat Devlet Üniversitesi ile Harran Üniversitesi arasında çeşitli konularda işbirliği yapılmasına yönelik imzalanan Erasmus Protokolünün Şanlıurfa’ya hayırlı uğurlu olmasını dileyen ŞUTSO Başkan Vekili Osman Baysal, her iki ülke arasında son yıllarda gelişen işbirliğinin artarak devam edeceğini söyledi

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.