banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Enver Sedat Yahlizade Bıcak

Sınırına duvar örülüyor

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesi ile Suriye sınırı arasında bulunan 20 kilometrelik bölgeye, 3 metre yükseklik ve 2 metre genişlikteki beton bloklarla duvar örülmeye başlandı.

Şanlıurfa’nın Suriye sınırına toplam 220 kilometre duvar örme çalışmaları devam ediyor. Edinen bilgilere göre; Ceylanpınar ilçesinin sınır komşusu olan Suriye’nin Haseki Kentine bağlı Rasulayn ilçesinin sınır hattına 3 metre uzunluk ve 2 metre genişlikteki beton bloklarla duvar örme çalışmalarına başlandığı belirtildi.

Türkiye-Suriye arasındaki 911 kilometrelik sınır hattının 220 kilometresi Şanlıurfa sınırında, 169 kilometresi Gaziantep sınırında, 276 kilometrelik bölümü Hatay sınırında, 241 kilometrelik bölümü de Mardin sınırında yer alıyor.

Öte yandan, tamamlanacak duvarların üzerleri ise jiletli tel konulacağı bildirildi. Betonarme duvarların yerleştirildiği sınır bölgesinde güvenlik önlemlerinin de arttırıldığı gözledi. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.