banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Sınırı geçmek isteyen şoförlere müdahale edildi

Yaklaşık bir haftadır Irak Kürdistan Bölgesinin Zaho kentinde bekleyen şoförler, sınırı yürüyerek geçmek istedi. Türkiye ile Irak sınırında bulunan Hezil Çayı’nı beyaz bayraklarla geçmeye çalışan şoförler, Silopi ilçesine bağlı Kapıllı köyüne geldi. Kapıllı Jandarma Karakolundan askerin havaya ateş açması sonucu Hezil Çayı yakınlarında bulunan 4 şoförün yaralandığı öne sürüldü. Yaralanan şoförler, arkadaşları tarafından Kürdistan Bölgesel Yönetimi hükümetine bağlı ambulanslar ile hastaneye kaldırıldı.

Öte yandan köyde bekleyen şoförlerin Kapıllı Jandarma Karakol Komutanının bölgeye gelmesiyle tekrar Hezil Çayını geçerek Zaho’ya döndüğü belirtildi.

Şoförlerden Ali Badur, günlerdir ailelerinden haber alamadıklarını ve onları çok merak ettikleri için böyle bir eylem gerçekleştirdiklerini söyledi. Cizre’deki sokağa çıkma yasağının kaldırılmasını yetkililerden istediklerini ifade eden Ali Badur, mağdur olduklarını da sözlerine ekledi.

Habur Sınır Kapısı yetkililerinden alınan bilgiye göre Kürdistan Bölgesine yük taşımacılığı yapan araçların çıkışının yapıldığı fakat Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasağı olduğu için araçların Türkiye’ye giriş yapamadığı belirtildi.    

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.