banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

Sınırda 'sınırsız kardeşlik' buluşması

"Sınırsız Kardeşlik" temasıyla Türkiye-Suriye sınırında gerçekleşecek nefes kesen akrobasi atlayışı için geri sayım başladı.

®                Şanlıurfa GAP Arena, Şanlıurfa Valiliği'nin öncülüğünde nefes kesecek bir şampiyonaya ev sahipliği yapıyor. Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından Şanlıurfa'ya gelen motosiklet tutkunları, Dünya Akrobatik Motosiklet Şampiyonası'nda benzersiz bir akrobasi gösterisine tanıklık etmeye hazırlanıyor.

®                Dünya Akrobatik Motosiklet Şampiyonası, sporcuların Türkiye- Suriye sınırlarına karşılıklı kurulmakta olan rampalar üzerinden "Sınırsız Kardeşlik" atlayışı ile başlıyor.

13 Mayıs Perşembe günü saat 15.00'da (yarın) Akçakale Kapısı'nın her iki sınır hattına karşılıklı rampalardan atlayacak olan sporcular, iki ülke arasında barış köprüsü kuracak.

®                Suriye'ye ulaştırılan davetiyelerle Dünya Akrobatik Motosiklet Şampiyonası'na,  Suriye'nin önemli şehirleri Rakka, Halep, Haseki ve Hama'dan binlerce kişi katılıyor. Suriye, Şanlıurfa ve çevresindeki illerin yanı sıra, Türkiye'nin dört bin yanından kente gelen motosiklet tutkunlarını konuk etmeye hazır olan Şanlıurfalılar, iki günde 60 bin ziyaretçiyi ağırlayacak.

Ziraat Türkiye Kupası'nın ardından Şanlıurfa'da yeniden nefesler tutuldu, dünyanın en önemli motosiklet akrobasi etkinliği için geri sayım başladı. Şanlıurfa GAP Arena, Şanlıurfa Valiliği'nin öncülüğünde 15- 16 Mayıs 2010 tarihlerinde dünyanın en popüler motor akrobasisi etkinliklerinden Dünya Akrobatik Motosiklet Şampiyonası'na, Roma ve Berlin gibi dünya şehirlerinin ardından ev sahipliği yapıyor.

Türkiye- Suriye sınırı Akçakale Sınır Kapısı'nda karşılıklı kurulacak rampalar üzerinden atlayarak resmi açılışı gerçekleştirecek olan sporcular, 3 gün süreyle akrobasi gösterileriyle izleyenlere nefes kesen şovlar sunacaklar. Şölen havasında gerçekleşecek "Sınır Atlayışı"nın yanı sıra, şampiyonun tüm müsabakaları 3 gün süreyle, tüm Avrupa'da ve Arap dünyasında canlı yayınlanacak.

Şampiyona'nın 3 üncü ayağını oluşturan Şanlıurfa'daki 5 ve 6'ıncı etaplara, 7 ülkeden 11 sporcu katılıyor. Serbest stilde "en yüksek" ve "en uzun" atlayış kategorilerinde kıyasıya mücadele edecek sporcular, 11 metre ile Mathieu Rebeaud'un elinde bulunduğu rekoru egale etmeye çalışacak.

Şampiyona, Özcan Deniz ve Murat Dalkılıç Konserleri ile renkleniyor

Dünya Akrobatik Motosiklet Şampiyonası ile 60 bin kişiyi ağırlayacak olan Şanlıurfa'da konuklar, kentin doyumsuz lezzetlerini tatma fırsatı bulurken,  Özcan Deniz ve Murat Dalkılıç Konserleri'yle benzersiz bir müzik ziyafeti de yaşayacak.

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan: "Sınırsız Kardeşlik için sınırda buluşuyoruz"

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan organizasyonla ilgili değerlendirmesinde, Şanlıurfa'yı tarih ve kültürel zenginliklerinin yan sıra sportif aktivitelerle de bölgenin çekim merkezi ve "merkez ili"  haline getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Anadolu'yu ve Ortadoğu'yu birleştiren manevi ve kültürel değerlerin Şanlıurfa'da buluştuğunu söyleyen Vali Okutan, Dünya Akrobatik Motosiklet Şampiyonası'nda "Sınırsız Kardeşlik" temasıyla yapılacak akrobasi atlayışının, bu değerlerle kurulan köprünün sembolü olacağını belirtti.

Okutan "Son yıllarda güney komşularımız ve özellikle de Suriye ile ilişkilerimizde bahar rüzgârları esiyor; ilişkilerimizin, kalıcı dostluklara dönüşmüş olmasının memnuniyetini taşıyoruz. Şanlıurfa, ev sahiplikleri ve misafirperverliğiyle, farklılıkları ortak değere dönüştürebilen bir barış ve huzur kenti olduğunu bir kez daha kanıtlıyor. Ve bunun bir diğer katını olarak "Sınırsız Kardeşlik" için sınırda buluşuyoruz. Dünya Akrobatik Motosiklet Şampiyonası ile ağırlayacağımız dünyanın dört bir yanından gelen binlerce misafirimiz, kentimiz ve bölgemiz için birer elçi olmasını umuyoruz."diye konuştu.

Dünya Akrobatik Motosiklet Şampiyonası hakkında

Uluslararası Motosiklet Federasyonu tarafından bu yıl 10 uncusu düzenlenen ve "The NIGHT of the JUMPs" adıyla anılan özel müsabaka ile skorların belirlendiği Dünya Akrobatik Motosiklet Şampiyonası, dünyanın önde gelen şehirlerinin ardından bu yıl Şanlıurfa'da sürüyor. Uluslar arası motor sürüş stillerinin kusursuz buluşmasını yansıtan, özel ışıklandırmalar ile  şov niteliğinde gerçekleşen şampiyona, Şanlıurfa'daki 3 üncü ayak ile tamamlanacak olan 5 ve 6'ıncı  turların ardından, İspanya'da devam edecek.

Sporcular

1.                  Libor Podmol (CZE)

2.                  Jose Miralles (ESP)

3.                  Brice Izzo (FRA)

4.                  Brody Wilson (USA)

5.                  Massimo Bianconcini (ITA)

6.                  Petr Pilat (CZE)

7.                  Alastair Sayer (BOT)

8.                  Lukas Weis (GER)

9.                  Hannes Ackermann (GER)

10.              Fabian Bauersachs (GER)

11.              David Rinaldo (FRA)

FIM Freestyle MX World Championship 2010 Programı13.02.2010    Berlin/GER - Round 1
14.02.2010    Berlin/GER - Round 2
24.04.2010    Basel/SUI - Round 3
25.04.2010    Basel/SUI - Round 4
15.05.2010    Sanliurfa/TUR - Round 5
16.05.2010    Sanliurfa/TUR - Round 6
28.05.2010    Spain - Round 7 (tbc.)
29.05.2010    Spain - Round 8 (tbc.)
09.10.2010    Cologne/GER - Round 9
23.10.2010    Riga/LAT - Round 10    
26.11.2010    Austria - Round 11 (tbc.)
27.11.2010    Austria - Round 12 (tbc.)
04.12.2010    Fortalesa/BRA - Round 13 (tbc.)

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.