banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Sınırda kaybolan Kobanili çocuk çadırda bulundu

 Kobani’deki çatışmalar nedeniyle Yumurtalık geçiş noktasından Türkiye’ye geçiş yapan aile, sınırda 4 yaşındaki çocuklarını kaybetti. Uzun süre aranan çocuk, sınırda görev yapan muhabirlerin de yardımı ile AFAD çadırlarında bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Yumurtalık geçiş noktasından Türkiye’ye geçiş yapan Şemo ailesi, 4 yaşındaki oğulları Emcet Şemo’yu sınırda kaybetti. Oğlunun 4 yaşında olduğu ve halen konuşamadığı söyleyen baba Muhammed Şemo, telaşla mültecilerin bulunduğu bölgede çocuğunu aramaya başlarken eşi Hatice Ali ise gözyaşları içerisinde diğer çocuklarının kaybolmaması için çaba harcadı.

Sınırda görev yapan İlke Haber Ajansı (İLKHA) ekibinin dikkatini çeken Şemo ailesinin ‘çocuk arama’ çabası üzerine muhabirler de yetkililere haber verip aileye yardımcı olmaya çalıştı. Uzun süre birlikte aranan çocuk ise AFAD çadırlarında çıktı. Çocuklarına kavuşmanın sevincini yaşayan Kobanili aile, arama çalışmalarında kendilerine yardımcı olan muhabirlere teşekkür etti. (Osman Gülebak/Mehmet Aslan-İLKHA)
 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.