banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Balıklıgöl Tomas Wiesner

Sınırda bekleyen Suriyeliler Akçakale’ye taşındı

 

Suriye’nin Rakka vilayetine bağlı Telebyad’ı elinde bulunduran IŞİD ile PYD arasında Telebyad’a bağlı köylerde meydana gelen çatışmalardan kaçarak sınırda bekleyen Suriyeliler, bu sabah saatlerinde Akçakale’ye taşınmaya başlandı.
Dün gece geç saatlerde Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yetkililerle günlerdir sınırda bekleyen halkın durumu ile ilgili bir toplantı yaptı. Toplantı sonunda Suriye de yaşan savaştan dolayı evlerini terk ederek Türkiye sınırında bekleyen Suriyelerin alınması için karar alındı.
Alınan karar gereği Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat sabahın erken saatlerinde Akçakale Süleyman Şah konaklama tesislerinde görevli 10 minibüsle sınıra giderek orada bekleyen Suriyelileri, Akçakale’ye getirdi.
Öte taraftan Akçakale ilçesinin hemen karşısındaki Telebyad’ta çatışmaların giderek şiddetlenmesi, çok sayıda Suriyeli göçmenin Türkiye tarafına geçme riskini artırırken Telebyad üzerinde uçan koalisyon uçakları da Akçakale halkını tedirgin etmeye devam ediyor. (Osman Gülebak-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.