banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

SINIRDA BEKLETİLEN HAYVANLARA YEM VE SU VERİLDİ

Yaklaşık 10 bin büyük ve küçükbaş hayvanın yaşamlarını sürdürmeleri için yem ve su ihtiyaçları Suruç Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından karşılanıyor.

Vali İzzettin Küçük'ün talimatları ile Suruçilçe Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından dün gece ve sabah saatlerinde Türkiye-Suriye sınır hattında bekletilen büyükbaş ve küçükbaş hayvanlara yem ve su verildi. Sınırın Mürşitpınar, Yumurtalık ve Göktepe bölgelerinde dört gündür bekletilen hayvanların telef olmaması için harekete geçen Vali Küçük, yetkilileri harekete geçirdi. Kısa sürede temin edilen yemler sınırın diğer tarafında bekletilen hayvanlara iş makinelerinin yardımıyla verildi. Hayvanların su ihtiyaçları ise Büyükşehir Belediyesine ait itfaiye araçlarından takviye edilen sularla giderildi.

Suriye'ye bağlı Kobani bölgesinde yaşanan İŞID saldırısından kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilere insani yardımlarını sürdürdüklerini belirten Vali İzzettin Küçük:“Suriyeli kardeşlerimiz sınır hattından Türkiye'ye geçiş yaparken, beraberinde hayvanlarını ve mallarını getirenlerde oldu. Ancak Hayvanların geçişine izin vermedik çünkü bir salgın hasatlık ihtimali söz konusu olabilir. Suriyelilerin hayvanlarını kontrol altına aldık. Bu hayvanların yaşamlarını sürdürmeleri için yem ve su ihtiyaçları vardı,bunları temin ettik. Sınırın diğer tarafından hayvanlarının başında bekleyenlere bir çağrıda bulunduk. Hayvanlarını satmak isteyenlere değeri karşılığında parasını vererek alabileceğimizi ifade ettik” dedi.

Yetkililerse yürütülen çalışmalar kapsamında şimdiye kadar yaklaşık 20 ton yem ve su temin edilerek sınır hattında bekletilen hayvanlara dağıtıldığını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.