banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Sinikan: Barış güneş gibi sıcak, su gibi azizdir

Mazlum-Der Şanlıurfa Şube Başkanı Av. Ömer Sinikan 1 Eylül Dünya Barış günü dolayısıyla bir basın açıklaması düzenledi.


Mazlum-Der Şanlıurfa Şube Başkanı Av. Ömer Sinikan yapmış olduğu basın açıklamasında şunları kaydetti; "Bilindiği gibi ikinci dünya savaşının başlangıç günü 1 Eylül 1984 yılından beri, Birleşmiş Milletler Örgütü tarafından "Dünya Barış Günü" olarak ilan edilmiştir. Düşünce ve inanç özgürlüğünün tam olarak yerleşmediğini, eğitimde adalet ve eşitliğin olmadığını, çetelerin her yere kol kanat gerdiğini, insanların dışlandığını, milli gelirin adaletsiz olarak dağıtıldığını, işsizliğin devam ettiğini, ne giyip giyilmeyeceğinin fertlere bırakılmak istenmediğini, faili meçhullerin aydınlatılmadığını, insanların maddiyata göre değerlendiğini, seçme ve seçilmenin herkes için hak olarak görülmediğini, hukukun, adaletin ve eşitliğin tam olarak tesis edilemediğini üzülerek görmekteyiz" dedi.


Adaletsiz üzerine kurulu düzen yanında güçlü olan ülkeler, hukuk anlayışlarını bozmakta da tereddüt etmemekte, Hukukun evrensel kuralları, yaşam hakkı, kişi özgürlüğü ve güvenliği, saldırgan yorumlara kurban edildiğini belirten Mazlum-Der Şanlıurfa Şube Başkanı Av. Ömer Sinikan; "Dünyanın birçok yerinde masum, sivil insanlar doğrudan silah ve bombaların hedefi olmakta ve öldürülmekteler. Dünyanın bir çok ülkesinde insanlar inançlarını özgürce yaşayamamaktalar. İnsanlar hala renklerinden, dillerinden ve etnik yapılarından dolayı ayrımcılığa maruz kalmakta, baskı görmekteler. İşte bu ortamda Dünya Barış Günü olarak kutlanmaktadır" dedi.


Mazlum-Der Şanlıurfa Şube Başkanı Av. Ömer Sinikan sözlerine şöyle devam etti; "Barış Milletlerin, toplumların ve fertlerin bir arada huzur içinde yaşadıkları, adaletin, sevginin, eşitliğin, kardeşliğin, yardımlaşma ve dayanışmanın diğer bir adıdır. Barış güneş gibi sıcak, rüzgâr gibi serin, su gibi azizdir. Herkesi, her şeyi kendine benzemekten vazgeçmektir" şeklinde konuştu.

Murat Çiftçi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.