banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Tomas Wiesner Qazim Laçi

Silvanlılar yaralarını sarıyor

Silvan’ın (Farqin) Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde 12 gün devam eden sokağa çıkma yasağının ardından halk yaralarını sarmaya çalışıyor. Çatışmaların yaşandığı mahallelerde nerdeyse bütün evler kullanılamaz hale geldi.

Yasağın kalkmasının ardından evlerine dönen halk, ev ve işyerlerindeki tahribatın büyüklüğü karşısında ne yapacağını şaşırdı. Ev ve işyerlerini kendi imkanlarıyla onarmaya başlayan halk, bir yandan da devletten zararlarının karşılanmasını bekliyor.

Maddi imkanları olmayan bazı aileler ise herhangi bir onarım yapamadan harap olan evlerine yeniden yerleştti.

Çatışmalar nedeniyle eşyalarını almadan evlerini terk eden bazı ailelerin de sokağa çıkma yasağının kalmasıyla eşyalarını yüklediği ve ilçeden göç ettiği görüldü.

Çatışmalarda elektrik ve su şebekeleri de büyük zarar gördü. Zarar gören elektrik, su şebekeleri ekipler tarafından onarılmaya devam ediliyor. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.