banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Silvan'da Mevlit Kandili ihya edildi

Silvan Selahaddin-i Eyyubi Camisinde İlçe Müftülüğü tarafından Yatsı namazına müteakiben düzenlenen programda İlçe Müftüsü Hüseyin Özdemir, Hazreti Peygamberin hayatından kesitler anlattı.

Müftü Özdemir,   bu gecenin, Peygamberlik halkasının sonuncusu Hz. Muhammed’in (sav) doğumunu ifade eden mevlit kandili olduğunu belirterek, “Arap yarımadası başta olmak üzere yeryüzü coğrafyasının büyük bir kısmında ahlak ve inanç değerlerinin yozlaşıp bozulduğu, haksızlığın egemen olduğu bir ortamda Peygamberimiz dünyaya geldi. Getirdiği inanç, ahlak ve toplumsal değerlerin yanı sıra, insanlık için oluşturduğu örnek yaşamı ile kısa sürede, içinde bulunduğu toplumu büyük bir değişimden geçirmiştir.” dedi.

 Müslümanların her yıl yeni bir heyecanla Hz. Muhammed’in insanlık için getirdiği eşsiz mesajı anlamak, örnek yaşantısını özümseyip hayata aktarabilmek ve bunu topyekun toplumsal bir bilince dönüştürmeyi ifade etmek için mevlit kandilini kutladığını belirten Özdemir, “Mevlit kandili, sadece mevlitlerle   ve ilahilerle kutlanan bir gece olmanın ötesinde, rahmet ve şefkat Peygamberinin örnek yaşamının yeniden öğrenilmesi ve hayatın vazgeçilmez kodları haline dönüştürme bilincini ifade etmektedir. Yöneticiden sıradan vatandaşa kadar, toplumun bütün kesimlerinin kendisinde çok büyük örneklikler bulacağı insanlığın son Hz. Peygamberin örnek hayatı, salt bir taklit mantığı ile değil, değişen ve farklılaşan günümüz dünyasına yeniden güncelleştirilerek aktarılması gerekmektedir. Bu da sağlam kaynaklar ve doğru bilgi ile gerçekleşebilecek bir durumdur. İslam’a gönül vermiş insanlar olarak mevlit kandilini, Hz. Muhammed’in yol gösterici öğretisini ve örnek hayatını anlamak için yeni bir fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Şüphesiz, Peygamberin öğütlerine uygun oluşturulmuş doğru bilgi ve sağlam bir dini hayat, kavgaların ve savaşların egemen olduğu günümüz dünyasına barışın hüküm süreceği yeni bir soluk getirecektir.” İfadelerini kullandı.

Yapılan konuşmadan sonra okunan Kuran-ı Kerim, mevlit ve duaların ardından cami cemaatine dağıtılan ikram ile  program sona erdi. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.