banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Silvan Kaymakamı mağdur esnafı ziyaret etti

Silvan’da PKK’ye yönelik operasyonlar nedeniyle ilan edilen 12 günlük sokağa çıkma yasağının ardından İlçe Kaymakamı Murat Kütük, olaylarda zarar gören esnafı ziyaret etti.

Gazi ve Eski Bitlis Caddesi üzerinde bulunan esnafı ziyaret eden Kaymakam, esnafın sorunlarını dinledi.

Kaymakam Murat Kütük, sokağa çıkma yasağının olduğu dönemde 10 bin ekmek, kaymakamlık bütçesinden yüz koli gıda paketi ile Diyarbakır'dan gelen 250 koli gıda paketini vatandaşlara dağıtıklarını söyledi.

Kaymakam Kütük, “Üç mahallede yaşayan vatandaşlara ayırım yapılmaksızın şimdiye kadar aile başı 250 liradan 300 aileye toplamda 75 bin lira yardımda bulunduk. İlçe kaymakamı Valilik ilk etapta mağdur olan vatandaşların acil ihtiyaçlarını gidermesi için 300 bin TL gönderdi. Önceki sokağa çıkma yasağının olduğu ilçede mağdur olan vatandaşların ödemelerini de yaptık.” dedi.

Kaymakam Kütük, mağdur olan vatandaşların zararlarını hasar tespiti yapan komisyondan bilgi aldıktan sonra buradan ayrıldı.

Öte yandan Tekel,  Mescit ve Konak mahallelerinde ikamet eden vatandaşlar,  Kaymakamlığın aile başı yapmış olduğu 250 TL'lik yardımı öğrenince, Sosyal yardımlaşma vakfında müracaat yapmak için sıraya girdi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.