banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Silopi'de bir camide bulunan cesetlerle ilgili gerçekler

Silopi’de devam eden sokağa çıkma yasağının 25’inci gününde Şehit Harun Boy Mahallesi’ndeki Hazreti Hüseyin Camii'nde bulunan 3 cesetle ilgili bilinmeyen gerçekler ortaya çıktı.

Silopi’deki Hazreti Hüseyin Camii'nde bulunan 3 cesetle ilgili kimi basın kuruluşlarına; PKK tarafından infaz edilen 1 baba ve 2 oğul diye yansıyan haberler, PKKK’ye yakın haber sitelerinin oluşturmak istedikleri algı ve günlerdir süren bilgi kirliliğinin arka planı aydınlatıldı.

Silopi’deki yerel kaynaklardan edinilen bilgilerle göre, olayın kamuoyuna yansıtıldığı gibi olmadığı ve gerçeğin manipüle edildiği belirlendi.

Hz. Hüseyin Camii’nde bulunan cesetlerden birinin Ömer Maslu (65) olduğu ve 2 Ocak 2016 tarihinde Şehit Harun Boy Mahallesi’nde bulunan evinde yatsı namazını kılarken nerden geldiği bilinmeyen bir kurşun ile öldüğü ve cenazesinin yakınları tarafından Hz Hüseyin Camii’nin gasilhanesine kaldırıldığı öğrenildi.

Aynı yerde bulunan diğer bir cesedin Aydın Mete’ye (20)  ait olduğu ve yine yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre yaklaşık 2 yıldır PKK’nin şehir yapılanmasında olduğu ve son olarak da 6 Ocak 2016 tarihinde girdiği çatışma esnasında öldürüldüğü, cenazesinin daha sonra çevrede bulunanlar tarafından sokak ortasından alınarak Hz. Hüseyin Camii’nin gasilhanesine bırakıldığı öğrenildi.

Son olarak camide bulunan üçüncü kişinin cesedinin de 21 Aralık 2015’te Karşıyaka Mahallesi’nde yaşanan çatışmada ölen Mehmet Mete’ye (14) ait olduğu öğrenildi. Mete’nin nasıl öldüğü ise tam olarak bilinmiyor.  Çatışmanın bir tarafı mıydı yoksa seken bir kurşunla mı öldüğü muamma.

Mehmet Mete’nin cesedi Karşıyaka ile Şehit Harun Boy Mahallesi’nin kesiştiği yerde bulundu. Daha önce PKK’liler tarafından bu mahallelerin cadde ve sokaklarına çukur, barikat ve el yapımı patlayıcılar döşendiği için Mehmet Mete yaralıyken ambulans gelememiş ve o da olay yerinde ölmüş. Cenazesi ailesi tarafından Hz. Hüseyin Camii’nin gasilhanesine kaldırılmış. 

Ölen 3 kişinin cenazesi Silopi Devlet Hastanesi morgunda yer olmadığı için Hz. Hüseyin Camii’nin gasilhanesine bırakıldığı belirlendi. Tabi bu olay akıllara başka sorular da getirdi. Acaba sokağa çıkma yasağının uygulandığı, çatışmaların yaşandığı bölgelerde camilerin gasilhaneleri veya soğutma sistemi olan başka mekânlarda da ölen insanların cesedi var mı?

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.