banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Silopi'de 10 okuldaki sandıkların yeri değiştirildi

Silopi'de, İlçe Seçim Kurulu'nca yapılan toplantı sonrası, ilçe merkezinde bulunan 4 mahalledeki 5 okul ve 5 köy okulu da olmak üzere toplam 10 okuldaki sandıkların yerlerinin değiştirilmesi kararı alındı. İlçe merkezindeki sandıklar aynı mahallede bulunan başka okullara alınırken, seçmen sayısı 50'nin altında olan köylerdeki sandıklar ise, farklı köylere taşındı.

Buna göre Barbaros Mahallesi'nde bulunan Yavuz Selim İlköğretim Okulu'ndaki sandıklar, Vatan İlköğretim Okulu'na, Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan Silopi Anadolu Lisesi'ndeki sandıklar, Atatürk İlköğretim Okulu'na, Şehir Harun Boy Mahallesi'nde bulunan Şehit Üsteğmen Ahmet Konuksever İlköğretim Okulu'ndaki sandıklar Vali Acun Çok Programlı Lisesi'ne ve Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Hürriyet İlköğretim ve İstiklal İlköğretim okullarındaki sandıklar da, Selahaddin Eyyübi İlköğretim Okulu'na taşındı.

Köylerde seçmen sayısı 50'nin altında olan Esenli, Dedeler, Kösreli köylerindeki sandıklar da, Çukurca mezrasındaki ilköğretim okuluna, Kapılı Köyü'ndeki sandıklar Aktepe Köyü'ne, Ovaköy Köyü'ndeki sandıklar ise Çiftlik Köyü Ilıcalar Mezrası İlköğretim Okulu'na taşındı.

Silopi İlçe Seçim Müdürü Abdulkadir Ecevit, "1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak seçimlerde Silopi genelinde ilçe seçim kurulu başkanlığımızın yaptığı toplantı sonucunda, bazı mahallelerde bulunan iki okulu, bir okula döndürdük. Aynı mahallede bulunan okulları hepsini bir yere toplamış bulunmaktayız. Köylerde de seçmen sayısı 50'nin altında olan sandıkları birleştirdik" dedi.

Ecevit ilçe merkezi ve çevre köylerde toplamda 59 bin 390 seçmenin olduğunu ve 184 adet sandığın kurulacağını sözlerine ekledi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.