banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Silopi ve Diyadin Belediye Başkanları tutuklandı

Silopi ve Diyadin'in DBP'li Belediye Başkanları Emine Esmer ile Hazal Aras, “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak - Örgüte Bilerek ve İsteyerek Yardım Etmek” suçlamasıyla çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandılar.

Silopi Belediyesi'nde gözaltına alınan Emine Esmer, emniyetteki işlemleri tamamlanmasının ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Esmer, 23 Şubat'ta PKK'ye yardım ve yataklık ettiği iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Tutuklanması talebiyle çıkarıldığı nöbetçi mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Esmer, savcılığın karara itirazından sonra tutuklandı.

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde yine PKK'ye yönelik yapılan operasyonlar kapsamında gözaltına alınan ve aralarında ilçe Belediye Başkanı Hazal Aras'ın da bulunduğu 3 kişi çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Diyadin'deki operasyonlar neticesinde aralarında ilçe Belediye Başkanı Hazal Aras'ın bulunduğu F.K, L.D. ve S.B. isimli şüpheliler gözaltına alınmıştı. Gözaltındaki ifadelerinin ardından adli mercilere sevki edilen Belediye Başkanı Aras ile birlikte F.K. ve L.D. isimli şüpheliler, “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak - Örgüte Bilerek ve İsteyerek Yardım Etmek” suçlamasıyla mahkemece tutuklandı. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.