banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

'Silah Türkiye topraklarını terk etmelidir'

Diyarbakır’da faaliyetlerde bulunan Çözüm Süreci Sivil İnisiyatif Derneği (Çözüm-Der) Genel Başkanı Avukat Ercan Ezgin, son zamanlarda yaşanan şiddet olayları ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Bölgede her geçen gün akan kanın artarak devam ettiğini kaydeden Ezgin, yaşanan olaylardan ve meydana gelen ölümlerden rahatsızlık duyduklarını belirtti.

Türkiye’nin 30 yıllık kirli bir savaş tarihi olduğunu aktaran Ezgin, “Ölümcül hatırlarla dolu ortak bir geçmişimiz var. Onları unutmaya çalışırken yeni ölümleri artı kaldıramıyoruz. Türkiye'de yaşanan bu acı tecrübeler bize göstermiş ki, silahla ve ölümle bir yere varılmaz ve olumlu sonuç alınmaz. Silah, Türkiye topraklarını derhal terk etmelidir ve sorunların çözümünü ‘halkın vicdanına ve siyasetin sorumluluğuna’ bırakmalıdır.” dedi.

“Aylan Kurdi'nin yürek yakan görüntüsü ibretlik değil mi?”

Ölüm ve acıdan kaçmaya çalışıp, sadece yaşanacak bir hayat arayan ve cansız bedeni kıyıya vuran Suriyeli Aylan Kurdi adlı bebeğin unutulmaması çağrısı yapan Ezgin, şunları kaydetti: “Ondan ibret alalım. Suriyeli bebek Aylan Kurdi'nin yürek yakan görüntüsü ibretlik değil mi? Kaos ve kargaşanın insanlık onuruna vurduğu en büyük darbenin en can yakıcı örneğidir. Bu millet, bu güzelim ülkeyi birlik ve beraberlikle, kaos ve kargaşaya teslim edilmesine asla müsaade etmeyecektir. Bunları yapmaya çalışanları da tarih asla affetmeyecektir.”

“Etnik temele dayalı, ötekileştirici söz ve davranışlardan sakınalım”

Son günlerde yaşanan ırkçı saldırılara da değinen Ezgin, “Etnik temele dayalı, ötekileştirici, kin ve nefret kusan söz ve davranışlardan Allah rızası için sakınalım. Kirli koalisyonun içine çekmek istediği tuzağa düşmeyelim. Tuzakları boşa çıkartıp birbirimize kardeşçe, daha sıkı sarılalım. Bu ülke çok kritik ve zorlu bir süreçten geçiyor. Zaman ne acıdan felç olma ne de acıdan kendini kaybetme zamanıdır. Zaman sağduyu ve soğukkanlılıkla, ortak akılla, birlikte hareket etme ve oyunları boşa çıkarma zamanıdır.” ifadelerine yer verdi. (Hamza Adiyaman-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.