banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Siirt'te TMO mısır alımına başlıyor

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü Kurtalan Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 2015 yılı randevulu olarak yapılacak olan mısır alımlarına 5 Eylül’den itibaren başlanacağı belirtildi.

TMO'dan konuyla ilgili yapılan açıklamada, 5 Eylül 2015 itibariyle Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Belgesi olan üreticilerden rutubet oranı yüzde 14 ve altındaki mısırın, taahhütname karşılığı alınacağı bildirildi.

Toprak Mahsulleri Ofisi Kurtalan Ajans Müdürü Reşat İlbasan, bu yıl 10 bin ton Mısır alımı yapmayı planladıklarını belirterek, çiftçilerden talep olması halinde alımlarının süreceğini belirtti.

Kurtalan Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Günbat da, TMO'nun randevu sistemiyle çiftçilerin ağır nakliyat yükünden kurtulduğunu söyledi.

Çiftçilerin mahsullerini randevu sistemiyle sorunsuz şekilde TMO'ya sattığını belirten Günbat, "Eskiden çiftçiler gelip TMO'nun kapısında günlerce sıra bekliyorlardı. Her bekledikleri gün kamyonlarda bulunan ürünleri için kira ödüyorlardı. Şimdi yeni sistemle bu sorunlar tarihe karıştı." dedi.  (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.