banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Milot Rashica Milot Rashica Galatasaray Ömer Uzun

Siirt'te öğrencilere 'Kardeşlik' semineri verildi

Siirt’te Mustazaflar Cemiyeti tarafından üniversite öğrencilerine yönelik ‘Kardeşlik’ konulu seminer verildi.

Cemiyetin binasında verilen seminere konuşmacı olarak Eğitimci Habib akdoğan katıldı.

Müslümanların, kardeşlerini kendisinden aşağı görmemesi gerektiğini Akdoğan, “Kendisi için istediğini Müslüman din kardeşi için de istemedikçe gerçek iman etmiş olmayacağını söyleyen kardeşlik temelini tesis eden bir peygamberin ümmetiyiz. Bizler haset etmekten, kin ve nefret duygularından arındığımızda, Allah için birbirimizi sevdiğimizde ancak gerçek manada kardeş oluruz.” dedi.

Din kardeşliğinden daha güçlü bir bağın olmadığını vurgulayan Akdoğan, “Bugün bizler burada toplanmışız belki dilimiz ayrı belki ırkımız veya memleketimiz ayrı olabilir. Bizi bugün bir araya getiren İslam kardeşliği değil mi? bunun için bizler Allah için birbirimizi sevmeliyiz.” diye konuştu.

Bugün batı medeniyetinin modern dünyası, toplum dayanışması dediği ve aradığı oluşumu Peygamberimiz 14 asır önce tesis etmiştir.” diyen Akdoğan, “Bugün bakıyoruz, modern dünyanın, toplum dayanışması diye adlandırdıkları dayanışmayı ve bir türlü inşa edemedikleri dayanışmayı Hz. Peygamber, kıyamete kadar yaşayacak olan ümmetine örnek olmak üzere muahat (kardeşlik) uygulamasıyla, daha ilk İslâm toplumunda gerçekleştirmiştir. Bu sebeple Müslümanlar, kardeşliği Kitap ve Sünnet ile ilan edilmiş ve Medine İslâm toplumuyla o kardeşliği yaşamaya başlamış bir ümmettir.” ifadelerini kullandı.

Seminer, çiğköfte ikramı ile seslendiren ilahilerin ardından sona erdi. (Muhammed dayan - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.