banner2
Öne Çıkanlar toz Sugeldi Candeias Douglas Tanquee Trendyol 1. Lig

Siirt'te kurban kesim yerleri açıklandı

Kurban Kesim komisyonu tarafından yapılan yazılı açıklamada, kurban kesim yerleri ve koşuları açıklandı.

Yapılan açıklamada, bu Kurban bayramında Siirt il genelinde 8 noktada kurban kesimi gerçekleştirileceği belirtildi.

Vatandaşların kurbanlarını daha kolay ve sağlıklı kesmeleri için belirtilen kesim yerleri şu şekilde açıklandı:

“Siirt Et Entegre Tesisi, Doğan Mahallesi Verem Savaş Dispanseri arkasındaki Rahimiye öğrenci yurdu bahçesi,

Ulus Mahallesi Polis Lojmanları karşısındaki boş alan,

Bahçelievler Mahallesi Kızlar Tepesi İtfaiye girişi karşısındaki alan,

Evren Mahallesi Polis Lojmanları içindeki boş alan,

ÖzeI Seyyid Alamet Bedevi Yüksek Öğretim Erkek Öğrenci Yurdu Müdürlüğü Bahçesi

Bahçelievler Mahallesi (Alparslan İlköğretim okulu yanındaki boş arsa, Kooperatif Mahallesi Huzur 2 sitesi karşısı (Abdullah Bağış Parkı Karşısı)” Şeklinde belirtildi.

Bu arada kurban kesilecek hayvanların yaya olarak değil taşıtlarla getirilmelerinin sağlanması  ve hayvan satış yerinde kesinlikle hayvan kesiminin yapılmaması  uyarısında bulunulduğu açıklamada, kurban kesim şartları da şöyle sıralandı.

”Kurban kesiminin dini esaslara uygun olmasını sağlamak amacıyla, tespit edilen her kesim yerinde, Müftülükçe bir din görevlisinin bulundurulması, Halk Sağlık Müdürlüğü ile İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüklerince, kurban kesim alanlarında, kurban kesiminin; Umumi Hıfzıssıhha Meclisi karalarına ve sağlık şartlarına uygun olması amacıyla birer eleman bulundurmaları, Kurbanlara eziyet verilmeyecek şekilde ve kesim tekniğine uygun kurban kesilmesini sağlamak üzere, yukarıda belirtilen yerlerde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce Veteriner hekim görevlendirilmesinin sağlanması gerekmektedir.”   

Açıklamanın sonunda, vatandaşların kurbanlarını komisyonca belirlenen yerler dışında,  kesim yapmaması uyarısında  bulunuldu.

(İLKHA)

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.