banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Karbonmonoksit Zehirlenmesi Önlemleri Nelerdir Başkan Kuş: Merkezde Sanayiye İzin Vermeyeceğiz Yeşilova

Siirt'te elektrik hatları yeraltına alınıyor

Siirt merkeze bağlı Doğan, Algül, Ulus, İnönü, Conkbayır, Dumlupınar ve Tınaztepe mahalleleri ile Karakol mevkiine kadar olan kesimde bulunan elektrik kabloları Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) tarafından yeraltına alınmaya başlandı.

DEDAŞ Siirt İl Müdürlüğü yetkilileri, enerji kablolarının yeraltına alınması sayesine hem havai hatların oluşturduğu tehlikelerin ortadan kalkacağını, hem de bu hatların yanı sıra yol kenarlarında bulunan çoğu eskimiş ve paslanmış elektrik direklerinin ortadan kalkacağını belirttiler.

Yetkililer, çalışma yapılan mahallelerde yer alan ve halen kullanılmakta olan direk ve iletkenlerin önemli kısmının ekonomik ömürlerini doldurduğunu dile getirilerek, “Bu nedenle iletkenler ve direkler tehlike arz etmeye başladılar.” dedi.

Bahse konu edilen yerlerden geçmekte olan yollarda aydınlatma çalışmasının da yapılacağını ifade eden DEDAŞ yetkilileri, 2 milyon 200 bin liralık bir yatırım harcamasıyla gerçekleştirilecek olan elektrik hatlarının yeraltına alınması çalışmasının yılsonuna kadar tamamlanacağını belirtti. (Muhammed Dayan - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.