banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Siirt'te 'Cami Ve Namazla Arınma' konferansı düzenlendi

Camiler ve Din görevlileri haftası münasebetiyle Siirt İl Müftülüğü tarafından “Cami ve Namazla Arınma” konulu konferans düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı İrşat Hizmetleri Daire Başkanı Hüseyin Hazırlar tarafından verilen Konferans Siirt Üniversitesi merkez yerleşkesi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Ensar Camii İmam-Hatibi Ramazan Toprak’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2015 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla hazırlanan "Cami ve Namazla arınma" adlı sinevizyon gösterimi yapıldı.

Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas Camiler ve Din Görevlileri haftası münasebetiyle yaptığı konuşmada
Camilerin Müslümanların hayatında önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Arvas, “Ülkemizde geçmişten bu yana camilerin inşa edilmesi, bakım ve onarımının yapılması hususunda gereken hassasiyetin gösterildiğini ve bundan sonrada bu hassasiyetin hem maddi imar hem de camiye cemaat olup cami ruh ve şuurunu kazanarak manevi imarına önem vermek suretiyle devam ediyor.” dedi.

Camilerin Müslümanların bir araya gelerek topluca ibadet edip Allah’a yakardıkları mekânlar olduğunu belirten Arvas,  “Camilerimizin çocuklar, gençler ve ihtiyarlar olmak üzere rengi, ırkı, konumu ve cinsiyeti ne olursa olsun toplumun bütün kesimi tarafından doldurulması gerektiğini, camilerimizin sadece Cuma ve bayram namazlarında değil diğer beş vakit namazlarda da dolup taşması gerektiğini ifade ederek haftanın bölgemize, milletimize, Evliya ve Uluma şehri ilimize, insanlığa faydalı olmasını diliyorum.” dedi.

Ardından Diyanet İşleri Başkanlığı İrşat Hizmetleri Daire Başkanı Hüseyin Hazırlar ‘Cami ve Namazla Arınma’ konulu konferans verdi

Camiler haftasının her yıl farklı bir tema ile farkındalık oluşturduğunu dile getiren Hazırlar, şunları dile getirdi: “Bu bağlamda, 2011 yılında ‘Cami-Çocuk Buluşması’ gündeme taşınmış, çocuklarımızın din gönüllüleriyle tanışması ve camiyle kaynaşması yolunda adımlar atılmıştır.  2014 yılında ‘Cami ve Gençlik’ teması çerçevesinde geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin camilerle irtibatını kuvvetlendirmek için yola çıkılmış, “Geç Kalma, Genç Gel” denilmiştir. Bu yıl ise dinimizin direği olan namaz ibadetine olan ihtiyacımızı daha yüksek bir sesle dile getirmek ve camilerdeki cemaatsizlik sorununa hem bireysel hem de toplumsal açıdan dikkat çekmek amacıyla Camiler Haftasının teması ‘Cami ve Namazla Arınma’ şeklinde belirlenmiştir.”

Camilerin dolmadığını, çok az sayıda insanın namazlarını düzenli bir şekilde camide cemaatle kıldığını belirten Hazırlar, “Sayıları her geçen gün artan camilere, hassaten fecrin doğuşuyla birlikten akın akın koşacak nesiller yetiştirmek, namazla dirilen ve arınan insanların artması için çalışmak bizlere düşüyor. Çocuklara camiyi sevdirmek, genç kuşakların cami ile irtibatını kolaylaştıran bir gönül diline sahip olmak, cemaatimizle sağlıklı iletişim kurmanın yollarını aramak, bize ait bir sorumluluk olarak karşımızda duruyor.” dedi.

İl Müftülüğü tarafından düzenlenen konferans, plaket takdimi, başarılı din görevlilerine başarı belgesi ve 40 Hadisi ezberleyen 13 öğrenciye ödül verilmesi ile konferans son buldu.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.