banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Siirt'te 270 köy yolun açıldı

Siirt İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Güldoğan tarafından yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle kapanan 270 köy yolunun tamamının açıldığını belirtildi.

Baykan ilçesinde dün akşam etkili olan yağış ve tipi dolayısıyla kapanan 40 köy yolunda çalışmaların sürdüğünü belirten Güldoğan, "Siirt'te uzun yıllar sonra ilk defa bu kadar uzun süreli ve kesintisiz kar yağışı yaşandı. Önceden yaptığımız hazırlıklar nedeniyle ekiplerimizin koordinasyonunu sağlayarak kapanan tüm köy yollarını en hızlı şekilde açtık." dedi.

Bazı köylerde kar kalınlığı iki metreye çıktığını belirten Güldoğan, sözlerine şöyle devam etti: " Pervari ilçesi tarafı Geçittepe ile Şirvan ilçesi tarafından bulunan Cevizlik grup köy yolu ağında kar kalınlığı her yıl olduğu gibi iki metrenin üzerinde. Yol açma çalışmalarının ardından bu yollar sık sık tipi nedeniyle kapanıyor. Bugün herhangi bir yağış olmaması durumunda tüm köy yolları ulaşıma açılacak."

Öte yandan 9 gündür kapalı olan Siirt-Şırnak Karayolu da yeniden trafiğe açıldı. AFAD tarafından yürütülen kriz merkezinin sorumlusu Cahit Akkoyun, yaptığı açıklamada Siirt-Şırnak Karayolu 9 gün aradan sonra açıldığını söyledi. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.