banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin Faruk Çelik

Siirtlilerden belediyenin şehir içi zammına tepki

Siirt Belediye meclisinin yaptığı toplantıda şehir içi ulaşım hizmetleri veren Belediye otobüsleri ücretlerine yüzde 50 oranında teklif edilen zam oylamaya sunuldu.

Siirt Belediye meclisinde çoğunlukta bulunan DBP’li üyelerin oylarıyla kabul edilen zamlı tarife, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren uygulamaya konulacak.

Şehir için otobüs biletlerine yapılan yüzde 50 zam, özellikle 10 kilometre uzaklıkta bulunan üniversite kampüsüne giden öğrencileri zora sokacak.

Zam, başta öğrenciler olmak üzere halkın tepkisine neden oldu. Her gün kampüse giden üniversite öğrencileri, “Belediye her zaman eylemleri bahane ederek kontak kapatarak hizmet vermeyerek öğrencileri mağdur ediyor. Şimdi ise yüzde 50 zam yapılarak öğrencileri bir daha mağdur etti. Ücretlere zam yapılabilir ancak bir seferde yüzde 50 oranında zam yapılması öğrenci olarak bizim bütçemizi çok zorluyor. Tabi aynı zorluk halk için de geçerlidir. Zam oranının bir kez daha gözden geçirilmesini istiyoruz.” dedi. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.