banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Siirt'e çay zammı, çaycı esnafının yüzünü güldürdü

Siirt’te çay’ın fiyatına yapılan zam kahvehane esnafını sevindirirken vatandaşı ise üzdü.

Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanlığından yapılan açıklamada, “Çayhane, çay ocakları ve kahvehane Esnafı, Temmuz 2015 ayında birlik başkanlığımıza başvuruda bulunarak zam talebinde bulunmuşlardır. Yapılan uzun görüşmeler neticesinde Birlik başkanlığımızın kararı ile bir bardak çayın 0,65 TL’den satılmasını onaylamış ve bu durum ilgi birimlere bildirilmişti.

Çayhane, çay ocakları ve kahvehane esnafının dört yıldan beri rayiç almadıklarını, dört yıl önceki çay, şeker, kira, işçilik, vergi gibi zorunlu giderlerin bu günkü maliyetleriyle, onaylanan çay bedeli ile kendilerini kurtarmadığı gerekçesiyle esnaf temsilcileriyle ile uzun süren görüşmeler neticesinde talepleri ve çevre illeri de göz önünde bulundurarak bir bardak çayın 0,75 TL’den satılması yönünde oy birliği ile karar verilmiştir.” İfadelerine yer verildi.

Öte yanda bölgede çay fiyatları ile ilgili yapılan araştırmada en ucuz çayın Siirt’te satıldığı ortaya çıktı. Batman, Mardin ve Şırnak’ta çay 75 kuruştan satılırken başta Diyarbakır olmak üzere büyükşehir kapsamındaki illerde 1 TL’ den satıldığı belirtildi. (Muhammed Dayan- İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.