banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Siirt Valisi okulları denetledi

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, il merkezinde bulunan Şehit Osman Demir Ortaokulu, İhsan Süreyya Sırma İlkokulu ile Ebuvefa İmam Hatip Ortaokulunu ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Okulların genel eğitim durumu ve yapılan eğitim ve öğretim çalışmaları ile ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay ve okul müdürlerinden bilgi olan Vali Tutulmaz, “Çocuklarımızın yarınlara güvenle hazırlanmaları, eğitim süreçlerini sağlıklı ve güven içerisinde tamamlamaları hepimizin ortak ve asli görevidir.” dedi.

Ziyaret ettiği okullarda okul müdürleri ve öğretmenlerle eğitim sorunlarını değerlendiren Tutulmaz, burada öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmada, “Okul ziyaretlerinde yaptığım denetim ve incelemelerde özelikle eğitim alanında sorunların ve bir takım aksamaların olduğunu gözlemledim. Öğretmenlerimiz toplumumuzun örnek insanlarıdır. Burada tüm öğretmenlerimize çok önemli görevler düşüyor. Yetiştirdiğiniz öğrencilere insan sevgisini, okul sevgisini mutlaka öğretmeniz gerekiyor.  Ayrıca öğrenci aileleri ve velilere yönelik aile ziyaretlerini mutlaka yapın. Tüm bunlar, görevden ziyade vicdani bir sorumluluktur.” diye konuştu.

Siirt’te eğitim alanında önemli yatırımların hayata geçirildiğini belirten Tutulmaz, okullara her yıl mevzuat dahilinde yüzde 8-10 arasında derslikler ilave edildiğini ve yeni yatırımların yapılmaya devem edildiğini sözlerine ekledi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.