banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç Balıklıgöl MHP

Kutlu Doğum etkinliği düzenlemek isteyen Siirt Üniversitesi'ndeki mütedeyyin öğrencilerin bir taraftan PKK'lilerin saldırısına uğraması, diğer taraftan da Rektörlük tarafından okuldan uzaklaştırılmalarına tepkiler gelmeye devam ediyor.

Mardin Artuklu Üniversitesi Düşünce Topluluğu; yaptığı açıklamada, skandal olarak nitelendirdikleri kararı kınadıklarını açıkladı.

Açıklamada, "Siirt Üniversitesi’nde faaliyet yürüten Aktif Gençlik Topluluğu tarafından geçen yıl düzenlenen ‘Kutlu Doğum Etkinliği’ öncesinde topluluk üyelerine PKK’nin üniversite yapılanması tarafından saldırı olmuştur. ‘Siz burada el ilanları dağıtamazsınız’ diyerek, Siirt Üniversitesi Aktif Gençlik Topluluğunun üyelerine taş, sopa ve bıçakla saldırmışlardır. Bütün bunlara rağmen Üniversite idaresi tarafından Aktif Gençlik Topluluğu üyelerine soruşturma başlatılmış, karar sonucunda Üniversite yönetiminden skandal niteliğinde bir karar çıkmıştır. Verilen karar ise; saldırıya uğrayan Siirt Üniversitesinin Aktif Gençlik Topluluğunun 8 üyesine uzaklaştırma verilmiştir. Ayrıca topluluğunun faaliyetlerini yasaklama cezası da verilmiştir." denildi.

"Üniversite yönetiminin yaptığı hatadan biran önce dönmesini bekliyoruz."

Siirt Üniversitesi’nin idari kadrosuna seslenilen açıklamada,  "Üniversiteler özgür düşünce ortamlarıdır. Gençlerin fikirlerini farklı etkinliklerle ifade etmesi gereken bu ortamda düşünceyi engelleyen tahammülsüz kesimlere karşı tavır almanız gerekirken bunun aksi bir tavır sergilenmiştir.  Farklı düşüncelere sahip öğrencilerin düzenledikleri etkinliklere saldıran ve sabote eden kişilerin okuldan uzaklaştırılması gerekmektedir. Üniversite yönetiminin hatasını anlayıp, yaptığı hatadan bir an önce dönmesini bekliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Son olarak; Siirt Üniversitesi idaresi tarafından verilen skandal kararın kınandığı açıklamada, Aktif Gençlik Topluluğu üyelerinin yanında olduklarının mesajı verildi. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.