banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Siirt domuz gribine karşı önlemler alındı

Türkiye’de görülmeyen Domuz gribi vakalarının tekrar ortaya çıkması üzerine Siirt Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları bölümünde gribe karşı eldivenli, maskeli tedbir alındı.

Konuyla ilgi açıklama yapan Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Mehmet Uçar, “Mevsimsel gribin Ekim ayı sonu Mart ayı başına kadar 6 ay devam edebilen bir durum olduğunu söyledi.

Siirt'te bugüne kadar H1 N1 vakasına rastlanmadığını ifade eden Uçar, “Sadece bir gebe hastadan şüphelendiklerini ve tetkiklerini Ankara'ya gönderdiklerini ama onda da domuz gribi vakasına rastlanılmadı.” dedi.

Her şeye rağmen enfeksiyon hastalıkları servisi olarak domuz gribine karşı önlemler aldıklarını sağlık çalışanlarının grip vakalarına eldiven ve maske takarak muayene ettiği anlatan Uçar, şöyle devam etti:

“Bu hastalık mevsimle grip gibi boğaz ağrısı, baş ağrısı, yaygın vücut kas ağrısı şeklinde kendisini gösteren bir hastalık. Ancak bazı gruplarda biraz daha ağır seyredebiliyor. Özellikle gebelerde, yaşlılarda, şeker, kronik kalp hastalarında ve bebeklerde ağır seyreden bir hastalık olması sebebiyle önemli. Her grip vakası için domuz gribidir demek zor. 3 günden fazla ateş yüksekliği devam eden, yaygın kas ağrıları eşlik eden, solunum sıkıntısı çeken, inatçı kusmaları olan hastalardan domuz gribinden şüphelenmek gerekiyor. En önemli korunma yöntemi aşı yaptırmaktır ve el hijyenine dikkat etmektir.” şeklinde konuştu.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.